Chelsea odustaje od Luke i uzima Scotta Parkera

Piše: evz/vlm

Objavljeno: 14.07.2011. 09:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Vezist West Hama odjednom je postao zanimljiviji od Modrića.

Zaokret u slučaju Modrić? Sada su Englezi plasirali vijest kako Chelsea odjednom odustaje od hrvatskoga reprezentativca i okreće se Scottu Parkeru (30), najboljemu igraču posrnuloga West Hama, novoga drugoligaša.

Posudba, a ne kupnja

Ideja o Parkeru rodila se nakon novoga Tottenhamovoga nabijanja Modrićeve cijene, premda taj transfer još uvijek nije isključen, jer kapetan West Hama u Chelsea bi došao samo na jednogodišnju posudbu.

Parker je već bio u Chelsei, u zimi 2004. godine doveden je za 10 milijuna iz Charltona, ali tamo se nije naigrao pa je prodan Newcastleu. Njegov klub nema ništa protiv posudbe na Stamford Bridge, jer žele da njihov kapetan godinu dana igra na visokoj razini i vrati se na Upton Park još bolji nego što je bio.

U West Hamu, naime, očekuju da će za godinu dana ponovno biti u Premijernoj ligi.

- Mi nemamo namjeru prodati Parkera, on ima još tri godine ugovora, a sada je na vrhuncu karijere. Možemo ga samo posuditi - kazao je vlasnik West Hama David Sullivan.

Chelsea je prisiljena pod svaku cijenu nabaviti veznjaka, budući da je Ganac Michael Essien teško ozlijeđen i neće ga biti pola godine. Modrić je i dalje prva opcija, ali ni Abramovičev račun nije vreća bez dna.

No, ako su Spursi Realu upravo dali ponudu za Estebana Granera od 14 milijuna eura, znači li to da su uskoro ipak spremni pustiti Luku?

A Luka Modrić je, zajedno s Nikom Kranjčarom, Ćorlukom i ostalim Spursima, jučer otputovao na pripreme Tottenhama u Južnu Afriku.

Na Rtu Dobre Nade osluškivat će vijesti iz Londona i čuvati noge pred naletima žustrih momaka iz Kaiser Chiefsa i Orlando Piratesa, protiv kojih će Tottenham igrati.

Preletjet će 30.000 km

A kupi li ga Chelsea, Luka bi krajem mjeseca išao na maratonsku azijsku turneju, u Maleziju, Tajland i Hong Kong. Izračunato je kako će igrači Chelsea na pripremama proputovati čak 30.000 kilometara, najviše od svih premijerligaša.

Za usporedbu, novi član udarne divizije Swansea najdalje će otputovati samo 30 kilometara, do obližnjih Neatha i Port Talbota.

Komentari