AK VARAŽDIN

Članovi AK Varaždin solidni na pojedinačnom i ekipnom PH u polumaratonu

Objavljeno: 13.04.2021. 17:59

Zadnja izmjena: 13.04.2021. 18:02

U subotu, u Osijeku je u organizaciji MK Hrvatski sokol održan tradicionalan 17. Osječki Ferivi polumaraton. Brojka od 1085 natjecatelja u cilju i to na 21 km – 844 finišera, a na 5 km – 226 finišera, praktično govori sve. 

 U utrci na 21 km, koja je ujedno bila i PH pobijedio je Petar Bratulić (AK Agram) ispred Doriana Miškulina (AK Svetice) te trećeplasiranog Ivana Dračara (HAAK Mladost), dok je Andrej Hladnik iz AK varaždin opet istrčao osobni rekord što je bilo dovoljno tek za 6. mjesto. Ovim odličnim rezultatom Andrej je opet samo potvrdio da trenutno spada među najbolje dugoprugaše Hrvatske. 

Dobrom utrkom Andreju su se priključili na 33. mjestu Zoran Križanić te na 34. mjestu Igor Goričanec. S obzirom da se troje najboljih pojedinog kluba boduje za ekipni plasman, zbroj njihovih vremena ovaj put je bio dostatan za 5. mjesto u ekipnoj konkurenciji. Ekipni pobjednici su dečki iz AK Agram ispred AK Svetice i AK Zabok na 3. mjestu.

U ženskoj konkurenciji uvjerljivo je pobijedila olimpijka Matea Parlov Koštro (AK Svetice) Ane Štefulj (AK Agram) te trećeplasirane Tee Faber (AK Dubrovnik). Od predstavnica AK Varaždin najbolja je opet bila Alenka Horvat koja je bila 26. uz pobjedu u kategoriji Ž45. Odličnom utrkom i istrčanim prvim polumaratonom Valentina Vadlja bila je 32. 

Simona Jambrošić pobjednica utrke na 5 km

U utrci na 5 km u ženskoj konkurenciji uvjerljivo je pobijedila najbolja trkačica AK Varaždin Simona Jambrošić u vremenu novog osobnog rekorda 17:38. Simona je i ovom utrkom samo opet potvrdila svoj daljnji napredak i očito je kako joj upravo ovakve dionice najbolje odgovaraju. Drugo mjesto osvojila je Doroteja Santi (AK Slatina) u vremenu 19:44 dok je treća bila Paola Rešetar u vremenu 20:54.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Marino Bloudek (AK Kvarner), a od predstavnika AK Varaždin najbolji je bio Jakov Štampar na 14. mjestu sa 18:32. 

Komentari