RUKOMET

Članovi GRK Varaždin 1930 pozvani u kadetsku reprezentaciju

Objavljeno: 09.03.2021. 18:23

Zadnja izmjena: 09.03.2021. 18:24

Nakon hrvatske muške senirske reprezenacije, okupila se i hrvatska muška kadetska selekcija.

Izbornik Krešo Ivanković pozvao je 18 igrača među kojima su i dva igrača GRK Varaždin Tin Šestak i Fabijan Grubišić, a na pričuvnoj listi je Tin Tompić.  Odmah nakon okupljanja reprezentacije je produžila do Ivanić Grada gdje će boraviti sljedećih sedam dana i trenirati. Kadetska reprezentacija je za sada jedna od rijetkih koja ima potvrđeno natjecanje u ovoj godini. Riječ je o Europskom prvenstvu kojemu će Hrvaska biti domaćin od 12. do 22. kolovoza u Varaždinu i Koprivnici.

Podsjećamo, ova generacija naših mladih rukometaša bila je prije dvije godine pobjednik (EYOF-a), Olimpijskog festivala mladih u Azerbajdžanu. Kao domaćini Europskog prvenstva jasno je imao obavezu više i zato je svako okupljanje jako važno. Svjesan je toga i izbornik Krešo Ivanković.

Krešo Ivanković, izbornik kadetske reprezentacije najavio je plan priprema.
- Jedno teško specifično razdoblje je iza nas, stvarno smo jako sretni što smo se ponovno okupili nakon godinu dana i dva mjeseca. Zadnje okupljanje smo imali početkom prvog mjeseca gdje smo išli na dvije prijateljske utakmice u Austriju koja je stvarno bila davno. Dečki su odrasli, veselimo se te idemo na Teamweek u Ivanić par dana te nakon toga idemo u Mađarsku gdje nas očekuju dvije prijateljske utakmice protiv domaćina. Sigurno neće biti prevelikih zahtjeva, bitno mi je da dečke ponovno vidim na terenu i od danas kreće selekcija za nadamo se predstojećem Europskom prvenstvu koje će se održati u kolovozu u Hrvatskoj. Apsolutno i sami smo sudionici Paketa24 Premijer lige, pratimo dečke i to je ona kvaliteta više koju hrvatski rukomet daje a to je da ovako mladi dečki igraju na najvećem rangu u Hrvatskoj, dodao je Ivanković.

Popis pozvanih kadetskih reprezentaivaca:

1. DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
2. MATEJ MANDIĆ – RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI
3. IVAN BARBIĆ – RK SENJ
4. ROK MALIN – RK SISAK
5. GRGO LUKETIN – RK BALIĆ – METLIČIĆ
6. MATEJ VULETA – RK BJELOVAR
7. FABIJAN GRUBIŠIĆ – GRK VARAŽDIN 1930
8. MISLAV OBRADOVIĆ – RK DUBRAVA
9. MARIN LISAC – RK DUBRAVA
10.TIN ŠESTAK – GRK VARAŽDIN 1930
11.JAKOV NERALIĆ – MRK DUGO SELO
12.MARIO ZAKIĆ – RK MOSLAVINA
13.MATEJ SVRŽNJAK – HRK GORICA
14.MARIN BOŽIČEVIĆ – RK ĐAKOVO
15.MATIJA CAR – RK ZAMET
16.MATEJ KOMLJENOVIĆ – RK SISAK
17.ADAM ŠALIĆ – RK DUBRAVA
18.ZLATKO RAUŽAN – MRK DUGO SELO

PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva)

1. TIN TOMPIĆ – GRK VARAŽDIN 1930
2. PATRIK HRŠAK – MRK DUGO SELO

Komentari