brojna konkurencija

Članovi Sportskog plesnog kluba 'Varaždin' su novi državni prvaci!

Objavljeno: 30.01.2017. 08:06

Zadnja izmjena: 30.01.2017. 08:26

Foto: SPK Varaždin

Na jučerašnjem Prvenstvu Republike Hrvatske u standardnim plesovima održanom u Križevcima, Sportski plesni klub Varaždin je osvojio naslov državnih prvaka.

U prepunoj dvorani u Križevcima brojni plesni parovi iz 34 plesna kluba iz Hrvatske natjecali su se za naslove državnih prvaka u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Iz Sportskog plesnog kluba "Varaždin" na državnom natjecanju nastupila su 4 plesna para raspoređena u tri starosne kategorije, i na zadovoljstvo varaždinskih navijača 3 plesna para ušla su u finale.

Plesači varaždinskog kluba na državnom prvenstvu u standardnim plesovima osvojili su 2 naslova državnih prvaka, jedno drugo i jedno sedmo mjesto, te postali najuspješnijim plesnim klubom u Hrvatskoj.

Naslove državnih prvaka tako su osvojili odnosno obranili naslove Tihana Vusić i Jurica Kavran u kategoriji starija mladež i Valentina Patafta i Marinko Patafta u kategoriji veterana, naslov viceprvaka Hrvatske odnosno drugo mjesto pripalo je Anji Topolovec i Vedranu Sragi u kategoriji odrasli, dok su Anja Liber i Robin Kereša bili sedmi u kategoriji starija mladež.

Osvajanjem naslova državnih prvaka Tihana i Jurica kvalificirali su se na europsko i svjetsko prvenstvo koji će se sredinom svibnja odnosno krajem prosinca održati u Latvijskoj prijestolnici Rigi.

 

 

Komentari