uspješno gostovanje

Članovi topličkog Karate kluba 'AIK' ostvarili odlične rezultate u full contact turniru u Mađarskoj

Objavljeno: 09.10.2016. 11:13

Zadnja izmjena: 09.10.2016. 11:17

Članovi topličkog Karate kluba 'AIK' sudjelovali su 8. listopada na jakom full contact turniru u gradu Tarjanu u Mađarskoj. Bio je to 20. Speed cup na kojem je sudjelovalo 196 natjecatelja iz 34 kluba u samo tri dobne skupine. AIK je zastupalo 6 boraca i trener Saša Josip Milec.

Prvo odličje klubu je donijela Lana Kalničanec u kategoriji djevojčica +35 kg. S dvije pobjede, 5:2 i 6:1, te dva poraza od kojih jedan bio nakon produžetka i neizvjesnog rezultata 4:5, Lana osvaja broncu u svojoj kategoriji. Za drugu broncu pobrinu se Marin Šebrek koji se u kategoriji dječaci do 45 kg pobjedama od 6:0 i 6:1 probio u polufinale gdje gubi od mađarskog predstavnika i tako zauzima treće mjesto.

U istoj kategoriji Marko Dvorski dobiva prvu borbu 6:0, no u drugoj biva diskvalificiran zbog prejakog kontakta. Isto se dogodilo i Karlu Nofti nakon početne dvije pobjede u kategoriji dječaci +55 kg. U trećoj borbi bio je diskvalificiran odlukom sudaca nakon predaje drugog borca koji nije želio nastaviti borbu, no i to je bilo dovoljno za treću broncu AIK-a. Dobar nastup imali su Roko Kalničanec i osobito Dino Slatki koji nakon redovne borbe ima rezultat 5:5 i ide u produžetke koji zavrašavaju 2:2.

 

Nakon toga suci odlukom dodjeljuju pobjedu mađarskom borcu, no raduje hrabar nastup Slatkog. Za tjedan dana Karate klub AIK je domaćin prvenstva u katama Hrvatskog Kyokushin Karate Saveza tako da nema stanke za natjecatelje, već se marljivo završavaju posljednje pripreme i za taj turnir.

Komentari