odlični rezultati

Članovi Triatlon kluba Varaždin nastupili na državnom prvenstvo u supersprintu u Kostreni

Objavljeno: 04.07.2023. 11:33

Zadnja izmjena: 04.07.2023. 11:33

Članovi Triatlon kluba Varaždin nastupili su na državnom prvenstvo u supersprintu u Kostreni.

Kao i svaka organizacija triatlona u režiji TK Rivala bio je to festival triatlona. Od najmlađih do elite seniora. Sveukupno oko 500 triatlonaca. Žene su po propisu odvojeno nastupile. Okolnosti trke različiti. Neizbježni vrući zrak i stimulativno čisto more od 20 stupnjeva. 

Iako je trka supersprint, težinski bi se mogla prevesti u sprint po postignutim vremenima. Natjecateljska staza teška, veoma je slična olimpijskom triatlonu u austrijskom Veldenu. Izlaz iz plivačkog dijela strmi je uspon od 100 metara do tranzicije.

Tu su u prednosti bili mlađi triatlonci a lošiji plivaći. Bic segment sabijen u 2 km sa 5 kružnih vožnji. Od ta dva km jedan otpada na brdski dio. Spust je bio veoma opasan jer je bio dvostruki zavoj prije raskršća pod pravim kutom. Bila su dva pada od toga jedan težak. A koliko je bila teška staza govori da su trojica odustala a trojica diskvalificirana.

Ukupno nastupio 71 triatlonac. Naša tri asa u svojim kategorijama prvi, uzela tri zlata. Poredak ukupno Tumpić 65, Sir 63, Pichler 62.

Komentari