Crnogorski vaterpolski savez blokira ulazak Partizana u JVL

Objavljeno: 08.09.2011. 15:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: vkprimorac.com

Po svemu sudeći, europski prvak Partizan neće se priključiti vaterpolskoj Jadranskoj ligi u sezoni 2011/12. Devet dana uoči početka sezone, liga u kojoj se natječu svi hrvatski prvoligaši, te najbolji klubovi iz Crne Gore, Slovenije i Italije, ostala je na neparnom broju sudionika. Piše sportnet.

Odustajanje crnogorskog Cattara od nastupanja u vaterpolskoj Jadranskoj ligi, otvorilo je mogućnost da se beogradski Partizan, aktualni europski prvak, na mala vrata "ušulja" u natjecanje u koje želi već nekoliko godina ući. No, devet dana uoči početka natjecanja, čini se da od Partizanovog ulaska u Jadransku ligu neće biti ništa.

Hrvatski i slovenski vaterpolski savezi složili su se s Partizanovim ulaskom u ovo natjecanje, no crnogorski savez je odbio tu ideju. Razlog su "nesuglasice" između Partizana i crnogorskih klubova u prošlosti. Crnogorci već godinama traže isplatu odštete za prijelaz Andrije Prlainovića i Dušana Mandića u Partizan i ne namjeravaju srbijanskom klubu dopustiti igranje u Jadranskoj ligi dok ne podmiri svoja dugovanja prema Jadranu i Primorcu.

Načelno je dogovoreno kako će se tri najbolja srpska kluba priključiti ovom natjecanju od sezone 2012/13, kad bi se mogla dogoditi i promjena formata najjačeg svjetskog klupskog vaterpolskog natjecanja.

HVS i dalje inzistira da u ovoj ligi mora igrati svih osam hrvatskih prvoligaša, što omogućava kakvo-takvo "preživljavanje" i onim hrvatskim klubovima koji trenutno nisu na razini kvalitete Juga, Mladosti i Primorja.

Veliko pojačanje za ovo natjecanje u novoj sezoni bit će talijanski prvak Pro Recco, čime je Jadranska liga praktično postala zanimljivije, jače i bolje organizirano natjecanje od same Lige prvaka.

Nova sezona starta 17. rujna, a u prvom kolu se sastaju: Jug CO - POŠK, Mladost - Šibenik, Budva M:tel - Jadran Split, Primorac - Medveščak, Mornar BS - Koper Rokava i Pro Recco - Jadran Herceg Novi, dok će slobodno biti Primorje EB. Osim ako u posljednji trenutak Partizan ne "udobrovolji" Crnogorce.

Izvor: sportnet.hr

Komentari