Cro Cop: Za zadnju borbu nemam nikakve želje, ali...

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 21.03.2011. 17:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Mirko Filipović bio je poprilično utočen i neraspoložen, nevoljko je stao pred mikrofone u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Razlog - težak poraz od Amerikanca Brendana Schauba na UFC-u 128.

Poprilično utučen iz New Jerseya vratio se najpoznatiji hrvatski gladijator Mirko Filipović. Prije nego što je u zračnoj luci preuzeo prtljagu, slikao se sa hrvatskim vojnicima, povratnicima iz Afganistana, a potom je nerado stao pred kamere i mikrofone.

Očekivalo se da će nakon drugog uzastopnog doživljenog nokauta (Mir pa Schaub) objaviti kraj karijere no on to nije učinio. Uostalom, jednom je zgodom to i rekao, ali je promijenio odluku. Pitali smo ga je li sada donio odluku, samo je klimnuo glavom, ali nije htio reći što je odlučio.

Za njega samog, ali i za njegovu obitelj, bilo bi najbolje da je karijeri kraj jer porazi u borilačkim sportovima nisu kao i oni u ostalim sportovima. Poraz u kavezu i ringu znači i tjelesnu i duševnu bol, a nerijetko i udarac na zdravlje.

Prve dvije runde Mirko se dobro nosio s mladim UFC-ovim lavom Brendanon Schaubom. Što se dogodilo u trećoj kada je nokautiran?

- Izgubio sam borbu, pogodio me i to je to, izgubio sam borbu. Nije to prebacivanje loptice, ping-pong - veli Mirko.

A kraj UFC kako je Dana White najavio?

- Ne znam, još ćemo vidjeti, ali moguće je. I ja sam rekao ako ne pobijedim obje borbe neću produživati ugovor, u svakom slučaju po ugovoru ostaje još jedna borba. Da li ću je odraditi vidjeti ćemo.

Na kraju je dodao:

- Za tu zadnju borbu nemam nikakve želje, samo da se odmorim…


Agencija VLM

FOTO: Tomislav Kristo / CROPIX


Komentari