Dabrovi (ipak) poraženi u Našicama, protiv Dubrave za – europsku vizu

Objavljeno: 21.05.2014. 21:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Rukometaši GRK Varaždina nisu uspjeli i treći puta ovog proljeća do slavlja protiv SEHA ligaša NEXE-a, u Našicama su Dabrovi izgubili 26:22.

Bila je to utakmica s iznimno velikim ulogom, pobjeda u Našicama Varaždincima bi širom otvorila vrata prestižne SEHA lige, budući da bi Dabrovi na taj način došli na samo bod do Nexea, uz veliku pogodnost da još jednog ljutog rivala Dubravu dočekuju u Varaždinu dok Nexe mora na gostovanje u Zagreb, baš kao što i mora odraditi još jednu utakmicu protiv neprikosnovenog Zagreba, čega se GRK Varaždin „riješio“.

Činjenica da su se dva puta u zadnjih mjesec dana Varaždin i Nexe sastali i da je oba puta Varaždin slavio (u varaždinskoj Areni 29:28, u kup susretu za treće mjesto u Umagu 29:27) bila je veliki zalog optimizma i uoči puta u Našice. Tim više što u redovima Nexea nije bilo previše mira nakon dva kup-poraza proteklog vikenda, prvo od Dubrave pa onda i od Varaždina...

Ipak, u Našicama je samo prvih deset minuta bilo po želji Dabrova. S tri pogotka Horvata za otvaranje utakmice Varaždin je poveo 3:1, vodio i 4:2 (strijelac Kuduz) no Nexe je mini serijom 4:0 u samo četiri minute okrenuo na 6:4. Od tog trenutka, dakle od 15. minute, Našičani više nisu ispuštali prednost, na poluvrijeme su otišli s plus tri (13:10), a najcrnjih pet-šest minuta Varaždince je sustiglo baš na početku drugog poluvremena. Od 13:11 Nexe je otišao na čak 19:12 i tu je bilo jasno da je Varaždin jaaako daleko od željenih bodova.

Nada se ipak ukazala, na šest crnih uslijedilo je fantastičnih 12 minuta Dabrova, 12 minuta bez primljenog pogotka - serija 6:0(!) za 19:18 i veliku nadu 11 minuta prije kraja. Međutim, očito su se Varaždinci u tom „lovu“ previše potrošili, Mrđenović i Ivić vratili su Nexeu tri gola prednosti (21:18), Čelić je smanjio, ali je Vegar s dva nova pogotka dignuo na 23:19 i tu je bilo jasno da će preokret definitivno ipak izostati.  

Ovom pobjedom Nexe si je ipak osigurao lagodn(ij)u poziciju za nastavak Lige za prvaka, četiri kola prije kraja bježi Varaždinu čak pet bodova, „smije“ dakle izgubiti i od Dubrave i od Zagreba. Dabrovima je stoga utakmica „biti ili ne biti“ u subotu, s početkom u 19 sati, upravo protiv Dubrave. Pobjedom bi uhvatili treće mjesto i uvelike se približili vađenju europske vize (Kup EHF ili Challenge kup), tim više što im je na ruku išao i (samo) remi Karlovca u Poreču večeras (20:20). Subotnja utakmica Varaždin – Dubrava igrat će se u Graberju. 

Komentari