Dabrovi optimistični uoči subotnjeg derbija u Poreču

Objavljeno: 12.12.2013. 18:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Nakon dva uzastopna gostovanja i teška ispita, koje su Dabrovi položili s "odličnim", slijedi i posljednje u ovom dijelu sezone, ujedno i najteže, ono u Poreču.

Sastaju se prvoplasirana i drugoplasirana ekipa naše tablice. Nakon nešto slabijeg "ulaska" u sezonu, Porečani su se posložili, odradili i europska natjecanja te skupili jednak bodova kao i varaždinski rukometaši do ovog kola. U prvoj odigranoj utakmici, podsjetimo, Dabrovi su na domaćem terenu slavili rezultatom 29:24.

- Ta utakmica ipak nije za usporedbu, jer oni su tada bili bez Čužića i Topića, važnih igrača. Očekujemo jednu odličnu utakmicu, u kojoj se sastaju dvije najbolje momčadi lige. Ekipa koja će biti zdravija i spremnija stići će do pobjede, a ja se čvrsto nadam da ćemo to biti  mi. Cijenimo Poreč, ali kao i u svakoj utakmici dosad, idemo na pobjedu – kazao je trener Varaždina Alan Belko.

Iako nije riječ o posljednoj utakmici sezone, zbog važnosti susreta i snage protivnika, u redovima Dabrova nema nikakvog opuštanja. I ovaj se tjedan maksimalno treniralo, a treninzima se priljučio i Filip Čelić, koji je zbog ozljede ramena na ljeto, i operacije, propustio sve dosadašnje utakmice.  S punim intenzitetom na treninzima započet će od siječnja te biti spreman za proljetni dio sezone. No, u Poreč će tek eventualno kao gost, a spreman neće biti niti Marko Težak.

- Bez obzira na ozljede, bit ćemo sigurno spremni i koncentrirani. Svjesni smo da nas čeka težak susret, kao i dva posljednja, ona u Umagu i Rijeci, ali nadamo se da ćemo kući s osmijehom – zaključio je Belko.

Komentari