Dabrovi u Bjelovaru stigli do devete prvenstvene pobjede

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.11.2013. 15:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček / VT

Rukometaši Varaždina nastavljaju s uspješnim igrama u Premijer ligi, a u subotu su u gostima pobijedili Bjelovar rezultatom 33:28.

Ovo je čak deveta pobjeda Dabrova u Premijer ligi od 11 odigranih utakmica, a Gradski rukometni klub Varaždin i dalje drži prvo mjesto tablice.

Prvo poluvrijeme bilo je očekivano teško. Domaći rukometaši bili su maksimalno motivirani da pobijede lidera prvenstvene tablice. Dabrovi su poveli s dva gola predkraj poluvremena i činilo se kao da bi mogli s vodstvom na odmor, ali Bjelovarčani su bili uporni te je na poluvremenu bilo neriješeno.

Valja napomenuti da trener nije mogao ozbiljnije računati u ovom susretu na Hermana i Kuduza, što je u napadu otvorilo prigodu za Sršena, koji je s osam golova bio jedan od najboljih igrača. No sjajan je bio "bjelovarski sin", Ivan Horvat, koji je s deset golova "torpedirao" svoj bivši klub.

I u drugom poluvremenu nije bilo lagano, prednost varaždinskih rukometaša je iznosila gol-dva, a susret se prelomio tek u posljednjem dijelu. Bjelovar je bio na jedan gol razlike u 42. minuti, potom na minus dva u 48. minuti, no tada serijom od tri uzastopna pogotka Dabrovi odlaze na nedostižnih pet golova.

- Bilo je na početku podosta grča u našoj igri, a utakmica je bila teška, kao i svako gostovanje, što smo i očekivali. U nastavku igre su se neke stvari posložile, bili smo koncentriraniji u napadu te na kraju uspjeli pobijediti Bjelovar – istaknuo je Alan Belko, trener Dabrova.

Ovaj tjedan Dabrovi imaju čak dvije utakmice. U četvrtak u 18 sati će u Areni odmjeriti snage s reprezentacijom Kine, a samo dva dana kasnije, u subotu, igraju i posljednju domaću utakmicu ove polusezone u Premijer ligi. Protivnik će im biti Medveščak, a utakmica će se igrati u Graberju u 19 sati.

Bjelovar – Varaždin 28:33

Bjelovar – Prvonožac (1 obr.), Javor 1, Ezgeta 3, Jurišić, Sermek, Golec, Nreca 6, Vidaković 3, Janđel, Šimunović 3, Grgrić (3 obrane), Gašparović 7, Fiala, Taras, Tandara 5, Mraz.

Varaždin – Grd (7 obr.), Težak, Melnjak 3, Jeftić, Horvat 10, Trojko, Kontrec 3, Vincek, Sršen 8 (3), Vidaček, Kuduz, Balent (6+1 obr.), Mišković 1, Herman, Tokić 2, Marčec 2.

Komentari