Kup EHF Dabrovi večeras u Imoli brane plus 10 protiv Romagne, pratite nas uživo!

Objavljeno: 12.09.2015. 12:06

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 12:57

Rukometaši GRK Varaždina 1930 jučer su ujutro otputovali u Italiju, gdje ih večeras – pred punim tribinama dvorane Palestra Cavina u Imoli – očekuje uzvratna utakmica 1. kola Kupa EHF-a protiv domaće ASD Romagne iz obližnjeg Mordana. Dabrovi su prvu utakmicu dobili rezultatom 26:16, večerašnji uzvrat pratite LIVE prijenosom na našem portalu!

Četrnaest igrača Varaždina 1930, četveročlana stručna i logistička potpora i sjajan "kormilarski" dvojac Autobusnog prijevoza (Damir i Božo) krenula je jučer na 580 kilometara dalek put do Imole, gdje se večeras igra uzvrat 1. kola europskoga Kupa EHF-a. Pardon, odredište nije bila Imola, nije čak niti Mordano, gdje je sjedište kluba domaćina ASD Romagne i gdje su Dabrovi trebali odraditi generalni trening. Odredište je bilo 35 kilometara udaljeni Castel San Pietro Terme i tamošnji Hotel Park. Naime, kako se u Imoli (gdje se nalazi i poznata staza Formule 1 – Autodromo Enzo e' Dino Ferrari) ovog vikenda održavaju moto susreti i čak dva velika sajma, raspoloživost smještajnih kapaciteta u okruženju je vrlo ograničena pa su se naši domaćini našli pred pravim organizacijskim "krštenjem". ASD Romagni je ovo naime prvi europski iskorak u povijesti i odmah – pravi logistički test.

Da su ga položili peticom, baš i nisu. Bez adekvatnoga kontakta domaćina (samo mail adresa), bez osobe koja bi nas u ime kluba dočekala ili dopratila do mjestašca Castel San Pietro (a kraj radnog tjedna i nesnosne gužve na cestama), bez osobe koja bi nam olakšala (u spomenutoj gužvi čak jednosatni put preko Imole do Mordana. No dobro, pripišimo to spomenutom neiskustvu talijanskih domaćina. Hvala tehnologiji, navigacijskim uređajima i Google kartama, kao i strpljenju i koncentraciji gore spomenutog dvojca AP-a pa smo sve te prometne izazove rutinski svladali. Eh da, i veliko hvala prekrasnom tandemu Francesca & Flavio, bračnom paru koji vodi Hotel Park i čija su usluga, gostoprimstvo i pomoć u kontaktiranju ljudi iz kluba bili zaista – par excellence! Baš kao što je takav i naš hotelčić, klasični mali talijanski obiteljski, s čitavim nizom sitnih detalja koji ugođaj čine toplijim.

Sve u svemu, Dabrovi su sinoć odradili jednosatni trening u Mordanu, pomoćni trener Srećko Horenec i moja malenkost u isto vrijeme EHF Technical Meeting u obližnjem Hotelu Panazza pa nakon večere i željno očekivanog sna dočekali dan utakmice. Današnje prijepodne proveli su u šetnji Castel San Pietrom i video analizi prve utakmice Kupa EHF-a te spremno očekuju 19:30 sati kad se u dvorani Palestra Cavina u Imoli igra uzvratni susret. Tu spremnost potvrđuje i najiskusniji u varaždinskim redovima, Ivančan Vedran Huđ.

- Jako dobro znamo koliko nam večerašnja utakmica znači, ne samo zbog plasmana u iduću europsku rundu nego i zbog nastavka natjecanja u domaćem prvenstvu koje smo otvorili porazom. Znamo da neće biti lako unatoč plus 10 iz prve utakmice, jer nam je igrački kadar stanjen zbog ozljeda, a još smo psihološki pali nakon poraza s Goricom, baš zato je dobro da imamo tu prednost iz Varaždina da ipak pod manjim pritiskom uđemo u utakmicu.

Odigrao je Huđ puno utakmica, i europskih, itekako dobro zna da plus 10 je, ali i ne mora biti velika prednost u rukometu.

- Znamo da nas čeka iznimno motivirani domaćin, prepuna dvorana jer je njima to prva, povijesna utakmica u Europi, znamo da možemo očekivati i mali poguranac od grčkih sudaca, na sve to moramo biti spremni. Vjerujem da ćemo adekvatno odgovoriti, trener Vujović nas je upozorio na sve te zamke, atmosfera je u momčadi dobra tako da vjerujem u rasplet po našim željama. Ponavljam, treba nam taj uspjeh, zbog nas samih.

Mobilizacija je u varaždinskim redovima potpuna, vjerujemo da će i rezultat biti takav, na zadovoljstvo našeg, rukometno objektivno kvalitetnijeg takmaca. Uzvratnu utakmicu Kupa EHF-a ASD Romagna – GRK Varaždin 1930 možete pratiti uživo na našem portalu, od 19:30 sati.

Komentari