Sjajni varaždinski rukometaši

FOTO: Dabrovi začepili gubice kritičarima plasiravši se na Final Four Hrvatskog kupa

Objavljeno: 13.04.2016. 18:51

Zadnja izmjena: 13.04.2016. 19:23

Foto: Ivan Tomašković

Prije početka ove sezone, mnogi nisu davali gotovo nikakve šanse rukometašima Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u Premijer ligi i Hrvatskom kupu. No, varaždinski rukometaši začepili su gubice svi kritičarima osvojivši naslov prvaka Premijer lige, a danas su u dvorani na Dravi izborili Final Four Hrvatskog rukometnog kupa, slaveći protiv Dugog Sela u četvrtfinalu rezultatom 34:29. 

Dabrovi su bez puno muke stigle do slavlja u četvrtfinalu. Već u petoj minuti vodili su 5:2, a do 15. minute odlijepili su se na 12:7. U samoj završnici još su dodali gas i na odmor otišli rezultatom 19:13.

U drugom dijelu nastavili su silovito i prednost povećali na plus osam (25:17) u 41. minuti, no u samoj završnici došlo je do malog opuštanja rukometaša Vladimira Vujovića. To su iskoristili rukometaši Dugog Sela koji su utakmicu završili s pristojnih minus pet 34:29.

Najraspoloženiji u domaćim redovima bio je Ivan Horvat sa sedam golova, dok su Marin Šipić i Ante Tokić dodali po šest golova.

Veliki uspjeh

Varaždinski rukometaši tako su ponovili prošlosezonski uspjeh i plasirali se na poluzavršnicu Hrvatskog rukometnog kupa. Prije početka sezone to nije nitko predviđao, no uz mnogo rada to su i ostvarili.

- Mi smo na Final Fouru Hrvatskog rukometnog kupa i to sasvim zasluženo. Ekipa Dugog Sela pružala je dobar otpor, dosta smo griješili u obrani, no to je sve sastavi dio igre. Cilj je bio pobjeda i to smo ostvarili - rekao je Vladimir Vujović, trener Dabrova najavivši završnicu Kupa.

- Ako izvučemo Zagreb, u polufinalu naš put tu završava, no s preostala dva protivnika možemo se vrlo dobro nositi, čak štoviše - zaključio je Vujović.

Atmosferu s utakmice četvrtfinala Hrvatskog rukometnog kupa donosimo u fotogaleriji.

Komentari