napeto do kraja

Danas će tri uzbudljive rukometne utakmice u Areni Varaždin donijeti konačan rasplet u grupi 2 na EURO 2018

Objavljeno: 24.01.2018. 15:16

Zadnja izmjena: 24.01.2018. 15:35

Danas se konačno raspliće situacija u drugom krugu rukometnog EURA 2018 - pa tako i grupi 2 koja se igra u Areni Varaždin. Do jučer relativno mirnu situaciju uzburkala je pobjeda Slovenaca nad Španjolcima.

Već u 16 sati upravo će Slovenci juriti svoju šansu u utakmici s Česima, za kojima zaostaju jedan bod. Objektivno, šanse za prolaz Slovenaca u polufinale su jako male, ali su zato dosta veliki izgledi za plasman na 3. mjesto i borbu za 5. mjesto na EURU - što bi bio zavidan uspjeh Slovenije. Naravno, prije toga treba pobijediti Češku, koji također žele barem treće mjesto, a u nekim kombinacijama mogu računati na polufinale.

A neki ih vidjeli i u finalu

Objektivno danas s najmanje nade ulaze Makedonci, koji su u infarktnoj završnici izgubili od Čeha i time praktički prokockali sve izglede za prolaz grupe. Ipak, Lazarov i ekipa sigurno se neće lako predati protiv prvoplasiranih Danaca - koji bi pobjedom ili makar neriješenim rezultatom zadržali prvu poziciju. Eventualna pobjeda Makedonaca donijela bi dosta neočekivanog raspleta u grupi 2. Meč započinje u 18.15. Poslastica večeri svakako je meč Njemačke i Španjolske, dvije superjake momčadi koje su neki prognozeri vidjeli i u finalu EURA.

No, to se finale najvejrojatnije neće odigrati - jer mjesta u polufinalu, pored Danaca, ima samo za još jednu momčad. Čak bi se u nekom nimalo nerealnom raspletu moglo dogoditi da Nijemci ili Španjolci ostanu i bez prilike da se bore za 5. mjesto. Španjolcima igra i neriješen rezultat, a Nijemci nemaju drugog izlaza nego igrati na pobjedu (što će morati u praksi napraviti i Španjolci). Meč počinje u 20.30, a navijači Hrvatske u to isto vrijeme najvjerojatnije će ipak gledati meč naših dečkiju protiv moćnih i često fatalnih Francuza. U svakom slučaju, ljubitelji rukometa danas imaju 3 vrlo jaka razloga za dolazak u Arenu Varaždin i posljednji dan EURA u našem gradu.

Komentari