NK VARAŽDIN

Danas nije bilo sportskog medija koji nije spomenuo Varaždin i Tonia Teklića

Objavljeno: 12.09.2022. 16:34

Zadnja izmjena: 12.09.2022. 16:49

Nakon sinoćnje pobjede Varaždina nad Lokomotivom u Zagrebu kao da nije bilo medija koji prati sport, a da nije u prvi plan izvukao ime Tonio Teklić.

Varaždinski stručni stožer očito dobro bira igrače, jer je u proteklih nekoliko sezona u Varaždinu bilo ili trenutno je više vrlo perspektivnih i potentnih igrača koji su došli i iz drugih sredina. Zašto ih tamo nisu prepoznali ili su imali višak igrača na tim pozicijama, trenutno je nebitno, ali ono što je važno je da Varaždin vrlo pomno dovodi igrače i da rijetko griješi u njihovom odabiru. To je sigurno zasluga stručnog stožera i sportskog direktora Nikole Šafarića, koji to rade u financijski zadanom okviru.

Toni Teklić je prvo bio na posudbi iz Hajduka, a početkom ove sezone je i u potpunosti prešao u Varaždin te se uklopio u mladu i motiviranu ekipu, koja vrlo dobro prati upute trenera Maria Kovačevića. Pokazalo se to i u slučaju da zamjene igrača iz „prve postave“ mogu odraditi približno jednak posao na terenu, a u nekim situacijama čak i bolji. Sve to nepobitno govori da je priprema utakmice i postavljanje zadataka, koje igrači poštuju, jedan od bitnih ključeva za dobru igru i pozitivne rezultate.

Nestvarno drugo mjesto

Nakon što je prošla četvrtina prvenstva, a Varaždin je na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 15 osvojenih bodova iz devet kola, nitko više ne može pričati o slučajnim pobjedama ili sportskoj „početničkoj“ sreći, momčadi koja je ušla u najviši rang hrvatskog klupskog nogometa.

Kako će se stvari dalje razvijati i hoće li Varaždin uspjeti nastaviti i s ovakvom igrom ovisi o više faktora. U prvom redu svi se nadaju kako više neće biti povreda poput one kapetana i dirigenta obrane Igora Postonjskog, zatim da će se održati taj momčadski natjecateljski duh, kakav sada vlada u varaždinskoj svlačionici, te da će trener, stručni stožer i igrači nastaviti kvalitetno raditi kao i do sada.

Ovim ohrabrujućim početnim rezultatima treba svakako dodati kako su i trener i igrači vrlo realni što se tiče svoje pozicije i odnosa prema drugim klubovima. Usvim izjava ne podcjenjuju niti jednog protivnika, a niti se postavljaju iznad ostalih momčadi. Ne daju velike i pompozne najave, poštuju sve s kojima su igrali, ali su se na terenu postavili hrabro i nisu u većini utakmica podlegli atmosferi ili kuloarskim pričama.

"Ponizno"

Sve to pomalo podsjeća i na uspjeh hrvatske reprezentacije u Rusiji kada je izbornik Zlatko Dalić po prvi puta, s te pozicije, izgovorio riječ: ponizno. Da ne prejudiciramo konačan ishod prvenstva, ali i Varaždin je trenutno na drugoj poziciji SuperSport HNL-a. Do kraja prvenstva još je dugo, rekao bi trener Dinama Ante Čačić „prvenstvo je maraton“, pa je za očekivati da će biti uspona i padova, te sportske sreće i nesreće, ali jedno je već sigurno, a to je da će se ovo prvenstvo pamtiti po odličnom i povijesnom startu Varaždina u sezonu. Isto tako ne treba brinuti za budućnost varaždinkog nogometa, već mu treba pomoći, koliko tko može.    

 

Komentari