NK VARAŽDIN

Danas NK Varaždin igra i za milijunsku dobit

Objavljeno: 22.05.2022. 09:01

Zadnja izmjena: 22.05.2022. 09:09

Danas NK Varaždin igra utakmicu protiv NK Dugopolje koja ga, u slučaju pobjede, kolo prije kraja prvenstva, vraća u društvo najboljih hrvatskih nogometnih klubova – Prvu HNL.

Veliki je to sportski doseg, nakon samo jedne sezone u Drugoj HNL ekspresno se vratiti u Prvu HNL. Niti najzagriženiji ljubitelji nogometa ne mogu se sjetiti je li to nekome uspjelo ikada do sada. Međutim, osim velikog sportskog uspjeha povratak u Prvu HNL nosi i veliku financijsku dobit. Na prvom mjesto su tu sredstva od novog ugovora o TV pravima.

Treba podsjetiti da novi ugovor za TV prava iznosi čak 11 milijuna eura , od toga će hrvatski prvoligaši podijeliti nešto više od 9 milijuna eura. Polovica tog iznosa ravnomjerno će biti podijeljena svim klubovima iz Prve HNL, a druga polovica će se podijeliti u određenom postotku u zavisnosti od plasmana na prvenstvenoj ljestvici.

Tako će u konačnici prvaku lige, od novih TV prava, pripasti 1,2 milijuna eura, a najmanje će inkasirati klub koji će osvojiti posljednje mjesto na kraju sezone i to oko 650.000 eura.

Nove prilike

Osim toga područje sponzorstava je puno izdašnije u Prvoj HNL nego u Drugoj HNL, zatim posjeta na stadionu i dobit od ulaznica je veća, te će se tako večeras igrati utakmica u Varaždinu u kojoj će biti i veliki financijski ulog i mogući dobitak.

Podsjetimo još jednom da susret 29. kola Druge HNL između Varaždina i Dugopolja počinje na varaždinskom gradskom stadionu u 17.00 sati, te da ulaznica za Zapadnu tribinu skoro više i nema, te da su u promet puštene ulaznice za tribinu Istok.   

Komentari