prvi protivnik argentina

Hrvatske odbojkašice danas igraju prvu utakmicu u Areni

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.07.2017. 07:54

Zadnja izmjena: 21.07.2017. 07:57

Danas u varaždinskoj Areni počinje treći kvalifikacijskog turnira FIVB Grand Prix serije. Na pres konferenciji uoči početka nazočili su izbornici Argentine, Bugarske i Hrvatske reprezentacije, dok se dolazak reprezentacije Portoriko očekuje tek večeras.

Treneri reprezentacija Argetine i Bugarske, Guillermo Orduna i Ivan Dimitrov, rekli su da će igrati s mladim igračicama i da im je varaždinski turnir priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Japanu 2018. godine.

Trener hrvatske reprezentacije Miroslav Aksentijević, nada se da će njegova pomlađena ekipa puno bolje odigrati turnir pred domaćim navijačima.

– U procesu smo pomlađivanja reprezentacije i igramo s najmlađom ekipom na ovom turniru. Imao velike ambicije u perspektivi i zato smo se odlučili za radikalne poteze da što prije pomladimo sastav. Na ovom turniru igraju najspremnije i očekujem da igramo bolje nego prethodna dva turnira. Argentinu smo dobili dvaput, jednom u službenoj i jednom u prijateljskoj utakmici, u paklenoj domaćinskoj atmosferi. Atmosfera je dobra i učimo kako postati vrhunska ekipa. Tražimo vrijeme i strpljenje. – rekao je Aksentijević.

Utakmice će se u varaždinskoj Areni igrati svakog dana u dva termina, od 16 i od 19 sati, a varaždinski turnir danas će u 16 sati otvoriti Bugarska i Portoriko.

Hrvatska će svoje susrete igrati od 19 sati, a prvi suparnik bit će Argentina. U subotu će do 16 sati početi susret Portoriko-Argentina, od 19 sati igrat će Hrvatska-Bugarska, a u nedjelju će se od 16 sati nadmetati Bugarska-Argentina, a od 19 sati Hrvatska-Portoriko.

Komentari