Dario Melnjak prešao u redove belgijskog prvoligaša Lokerena

Objavljeno: 05.02.2015. 09:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Nogometaš koji je ponikao u Školi nogometa Fotex, Dario Melnjak u sljedeće tri i pol godine igrat će u Prvoj belgijskoj ligi gdje će braniti boje Lokerena...

Melnjakov nogometni put nije bio nimalo lagan. Karijeru je započeo u Školi nogometa Fotex u Nedeljancu, a 2004. godine otišao je u redove Varteksa. Nakon tri godine vratio se u Nedeljanec, igrao za juniore, a kasnije i za seniore u Prvoj županijskoj i Četvrtoj hrvatskoj ligi. Sa 17 godina u paketu sa suigračem i prijateljem Matijom Đurđekom otišao je u Zelinu i tamo doživio procvat.

Sa Zelinom je igrao u Drugoj hrvatskoj ligi te četvrtfinale Hrvatskog kupa protiv Hajduka, a 2013. otišao je u Slaven Belupu. U prvom dijelu sezone ozlijedio je trbušni zid te pauzirao šest mjeseci, ali u drugom dijelu prošle sezone dobio je priliku i postao nezamjeniva karika u redovima Farmaceuta. Ove sezone, Melnjak je skupio 19 nastupa i postigao jedan pogodak. 

U drugom dijelu sezone dogovorio je suradnju s belgijskim prvoligašem Lokerenom koji drži osmo mjesto lige. 

- Ekipa me super primila. Osjeća se toplina, a postoji šansa da već u subotu odigram svoje prve minute. Spreman sam opravdati njihovo povjerenje - rekao je Melnjak koji se najbolje snalazi na poziciji lijevog bočnog braniča. 

Vjernost klubu, koji je u 24 kola skupio 34 boda, potpisao je na tri i pol godine. 

 

Komentari