Dario Melnjak u dresu belgijskog Lokerena: Ni u Nedeljancu na startu nisam bio prvotimac

Objavljeno: 12.10.2015. 19:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: embed.scribblelive.com

Nogometaš iz Krkanca Dario Melnjak iskoristio je kratku stanku u najvišem rangu belgijskog nogometa i za vikend stigao kući. Našao je tako vremena za svoju obitelj i prijatelje, a malo smo popričali o njegovim igrama u belgijskom prvoligašu Lokerenu, ovosezonskim ambicijama i neizostavnoj temi - varaždinskom nogometu, ali rezultatima Nogometnog kluba Nedeljanec.

Melnjakov nogometni bio je vrlo neobičan. Karijeru je započeo u Školi nogometa Fotex u Nedeljancu, a 2004. godine otišao je u redove Varteksa. Nakon tri godine vratio se u Nedeljanec, igrao za juniore, a kasnije i za seniore u Prvoj županijskoj i Četvrtoj hrvatskoj ligi. Sa 17 godina u paketu sa suigračem i prijateljem Matijom Đurđekom otišao je u Zelinu i tamo doživio procvat. Sa Zelinom je igrao u Drugoj hrvatskoj ligi te četvrtfinale Hrvatskog kupa protiv Hajduka, a 2013. otišao je u Slaven Belupu. U prvom dijelu sezone ozlijedio je trbušni zid te pauzirao šest mjeseci, ali u drugom dijelu prošle sezone dobio je priliku i postao nezamjenjiva karika u redovima Farmaceuta. Prošle sezone skupio 19 nastupa i postigao jedan pogodak za Slaven Belupo, a u veljači je uslijedio transfer u Lokeren. Tamo se dobro snašao i ubrzo postao prvotimac. U novoj sezoni na klupu Lokerena sjeo je Bob Peeters, a Melnjak su u deset dosadašnjih kola i nije baš naigrao, skupivši samo tri nastupa.

- Odigrao sam samo tri utakmice jer na mojoj poziciji igra Denis Odoi koji je prije branio bolje Anderlechta. Bez obzira na to što nisam standardan, dobro se osjećam i ima još nekih segmenata nogometne igre u kojima moram napredovati - rekao je Dario Melnjak te se malo našalio što se tiče statusa u belgijskom prvoligašu.

- Kad sam kao 17-godišnjak stigao u Nedeljanec, nisam bio odmah prvotimac, kao i kasnije u Zelini i Slaven Belupu, no sve je s vremenom sjelo na svoje mjesto i igrao postao sam standardan igrač. Vjerujem da će tako biti i u Lokerenu, samo neka je zdravlja - istaknuo je kroz osmijeh Melnjak.

Na rezultatskom planu Lokerenu ne cvjetaju ruže budući da se nalazi na 14. mjestu lige sa samo osam osvojenih bodova u 10. kola.

- Liga je vrlo izjednačena, stadioni su puni i to me raduje kao nogometaša. No nije nas krenulo onako kako se očekivalo. Vjerojatno se osjeća promjena trenera, a pristiglo je i mnogo novih igrača pa vjerojatno potrebno vremena da se to sve uskladi - rekao je 23-godišnji nogometaš koji je iskoristio kratku stanku u prvenstvu i stigao kući.

- Stvarno sam uživao s obitelji i prijateljima. Naravno, vremena nikad dosta, ali barem malo da se sa svima pozdravim, a najviše da se poigram s nećakinjom Adelom. Jedino se nisam uspio vidjeti s Markom (op.a Rogom) jer je bio s mladom reprezentacijom. No, čujemo se svaki dan i već ćemo mi to nadoknaditi - dodao je Melnjak kojem je Marko Rog bratić.  .

Melnjak se dotaknuo malo i sportskih rezultata svojeg bivšeg kluba Nedeljanca koji drži vodeću poziciju u Prvoj županijskoj ligi.

- Jako mi je drago zbog njih. Dečki su iskusniji za godinu dana, igraju sve bolje. Čujem da je atmosfera u klubu fantastična i najvažnije da su prava klapa - osvrnuo se je Melnjak koji je pet godina igrao za bivšeg prvoligaša iz Zagrebačke 94.

- Baš te teme dotaknuo sam se s prijateljima u subotu. Žao mi je što se ne mičemo s mrtve točke. Ponadao sam se da ulaskom Varaždina u viši rang, bi stvari mogle krenuti na bolje. Ipak, to je bila samo početna euforija, nekako nema zajedništva u gradu kao nekad.  Varteks je bio predrag klub svima u Hrvatskoj i danas je svima žao pa tako i meni. Ljudi koji bi možda i mogli utjecati na nešto, vjerojatno ne osjećaju takvu "zaljubljenost" u nogomet, i ne osjećaju da gradu fali sportskih događanja kakvih je nekad bilo - zaključio je Melnjak.

Komentari