ostvario normu za svjetsko

David Šalamon - u posjetu gradonačelniku Ludbrega prije odlaska na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Poljskoj

Objavljeno: 17.07.2016. 14:57

Zadnja izmjena: 17.07.2016. 14:57

David Šalamon već je zvučno atletsko ime Ludbrega, ali i šire, a postiže sjajne rezultate na 400 i 800 metara. Ovih dana mladi atletičar bio je na prijemu kod ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića kako bi razgovarali o mogućnostima suradnje.

– Atletika je u punom smislu kraljica sportova za nas u Ludbregu. Veseli činjenica što imamo tolike mlade ljude koji su uspješni upravo u atletici. Radimo na tome da u skorijoj budućnosti dobijemo i atletsku stazu i to kod zgrade srednje škole čime će vjerujem dodatno porasti interes za bavljenje atletikom. Uz već poznata imena, ponajprije Sare Kolak pa Željka Vinceka tu je još i David Šalamon, marljiv i vrijedan dečko koji je protekloga vikenda ostvario normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se od 19. do 24. srpnja održati u Poljskoj. Još jedan atletski rezultat hvalevrijedan i naravno da će Grad Ludbreg biti podrška u stvaranju još jedne lijepe priče. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

David Šalamon član je varaždinske Slobode, a trener mu je Ivan Domislović. Mladi atletičar od 14. godine je i reprezentativac, od tih dana trenira jednom ili dva puta dnevno. U posljednjoj utrci u Švicarskoj, David je ostvario rezultat od 47,57 čime je ostvario normu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Ovim rezultatom, David je zauzeo četvrto mjesto. Pobjedu je odnio Austaralac Steven Solomon s vremenom 45,91. Drugi je bio Nijemac Kamghe dok je treće mjesto osvojio Australac Beck. Ovim rezultatom David Šalamon se plasirao na 20. mjesto europske rang liste na 400 m za juniore.

Komentari