Davis cup: Hrvatska povela protiv Japana

Objavljeno: 11.02.2012. 13:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Davor Sajko / Sportnet

Hrvatska reprezentacija došla je do vodstva u ogledu s Japanom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Drugog dana vikenda u Mikishiju nedaleko Kobea, za drugi hrvatski bod u ovom susretu pobrinuli su se Ivan Dodig i Ivo Karlović, koji su u meču parova bili prejaki za domaći dvojac Tatsuma Ito/Yuichi Sugita, piše Ivor Krapac za Sportnet

Dan je počeo izmjenom u hrvatskom sastavu. Umjesto kombinacije Ivo Karlović/Lovro Zovko, koju je izbornik Željko Krajan nominirao u četvrtak na ždrijebu, u par s Karlom uskočio je Ivan Dodig, očito dovoljno svjež bez obzira što je u petak igrao pet setova i malo više od četiri sata u porazu od Goa Soede.

Kako se pokazalo na terenu, takav odabir bio je pravi. Dodig i Karlović su bez previše komplikacija, sa 6:4, 6:4, 3:6 i 6:3 izašli na kraj s japanskim parom Tatsuma Ito/Yuichi Sugita, osiguravši Hrvatskoj vodstvo od 2-1 uoči posljednjeg dana ovog susreta.

Bio je to meč u kojem je, bez obzira na japansku prednost domaćeg terena, hrvatski dvojac imao ulogu barem blagog favorita. Japancima par nije jača točka, a činjenicom da je odmarao svoje adute iz singla, Keija Nishikorija i Goa Soedu, domaći izbornik Eiji Takeuchi stavio je dodatni naglasak na ono što slijedi u nedjelju.

U subotnjem meču su Ito i Sugita morali odigrati iznad svojih mogućnosti da bi došli do pobjede, a iako su povremeno prijetili, nisu mogli više od jednog osvojenog seta.

S 2-1 "u džepu", Hrvatska će mirnije dočekati nedjelju. Kao i prva dva, i treći dan započet će u pet ujutro po našem vremenu, ogledom Keija Nishikorija i Ivana Dodiga, dok će, ne osigura li Dodig hrvatsku pobjedu uoči posljednjeg meča, za kraj vikenda na redu biti Go Soeda i Ivo Karlović.

Bod daleko od četvrtfinala, prilika za hrvatski prolazak prvog kola i osiguranje još jedne godine u Svjetskoj skupini sada izgleda jako dobro.

Izvor: hrsport.net

Komentari