Davor Šuker od Vlatka Markovića preuzeo hrvatski nogomet

Piše: eVz/Index.hr

Objavljeno: 05.07.2012. 15:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Nakon trinaest punih godina turbulentne vladavine s mjesta predsjednika najbogatijeg sportskog saveza u državi otišao je Vlatko Marković. U zagrebačkog hotelu Westin u tijeku je izborna Skupština HNS-a na kojoj se upravo bira novi predsjednik. Šuker je jednoglasno, s 46 podignutih listića ZA, izabran za novog predsjednika HNS-a, piše Index.hr.

Skupštinu je otvorio Zorislav Srebrić, koji silazi s funckije glavnog tajnika. Ta se funkcija ukida, a Srebrić postaje prvi čovjek struke HNS-a.

Riječ je potom uzeo Vlatko Marković rekavši između ostalog: "Sve ono što smo napravili veliki je ponos. Zna se na kojem smo mjestu i koliku smo sreću donijeli ovom narodu".

Skupštinu HNS-a prati predstavnik HOO-a, ali i Petar Skansi, pomoćnik minisra Jovanovića. Zanimljivo, Marković je u svom govoru već najavio da će izbor Šukera biti jednoglasan. Izborna komisija utvrdila je da je pristigla jedna kandidatura za novog predsjednika. Ona je valjana.

Nakon toga, Šuker je jednoglasno, s 46 podignutih listića ZA, izabran za novog predsjednika HNS-a!

Vlatko Marković odabran je za počasnog predsjednika HNS-a, prvi puta u povijesti. HNS po prvi je put dobio tu funkciju. Nove predsjednike HNS-a, Markovića i Šukera, pozdravio je i František Laurinec, predstavnik Uefe i član Uefinog izvršnog odbora.

Komentari