Denis Krklec: Od velike vratarske nade do prodavača automobila u Audiju

Objavljeno: 15.05.2015. 19:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Facebook

Prije manje od četiri godine Nogometni klub Varaždin bio je vrlo blizu ulaska u skupine Europske lige. Zaustavio ih je Dinamo iz Bukurešta trećem pretkolu, no svima su nam još u pamćenju bravurozne obrane Denisa Krkleca u prvom susretu u Rumunjskoj. Danas je pak Krklec prodavač automobila u münchenskoj tvornici Audi.

U to vrijeme za Krklecove usluge zanimao se beogradski Partzan, no u Varaždin nikad nije stigla ozbiljna ponuda. Kako je bivši varaždinski prvoligaš u proljeće 2012. godine izbačen u najniži rang, većina igrača je pronašla nove angažmane. Među njima i mladi vratar koji je tada otišao u bosanskohercegovačku Premijer ligu, točnije Travnik gdje je bio drugi najplaćenjiji igrač lige. Nakon pola sezone provedene u Bosni i Hercegovini nije mogao pronaći bolji klub pa je na ljeto 2012. godine otišao u redove trećeligaša Čakovca. Kasnije se skrasio u bosanskohercegovačkim Gorazdama, a u ljeto 2013. stigao je u Zelinu. 

Godinu i pol nije mogao pronaći ozbiljan angažman pa se odlučio za rad u Münchenu. Zaposlio se u tvornici automobila Audi i počeo braniti za šestoligaša Neuperlach. 

- U životu ne možeš nikad znati gdje ćeš završiti. Neki uspiju svojom zaslugom neki jer ih se gura. U nogometu sam već nažalost svašta doživio i ne bih u detalje. Nije me se nikad guralo i možda bih i ja uživao igrajući u nekom inozemnom prvoligašu. No, ne žalim se jer sam odlučio raditi - rekao je Denis Krklec koji se nimalo ne žali na uvjete na poslu. 

Radim u tvrki Audi gdje prodajem automobile. Zaposleno nas je oko 140, govorim tečno njemački jezik i trenutno mi je super. Branim za šestoligaša i mogu slobodno reći koliko hrvatski nogomet zaostaje za njemačkim. Nisu veliki novci, ali naknadu koju primam je u visini one kakvu bih dobivao u Drugoj HNL - rekao je Krklec. 

Sa svojim klubom trenutno drži drugo mjesto Šeste njemačke lige, a čekaju ih kvalifikacije za viši rang. Bez obzira što je zadovoljan svojim životom, ne zadovoljava ga trenutna nogometna razina. Namjerava se tako vratiti u profesionalni pogon. 

- Naravno da bi se želio vratiti u profesionalni pogon i radim na tome. U formi sam treniram svaki dan, imam i individualne golmanske treninge i vjerujem da ću uskoro ponovo u profesionalne vode - zaključio je Krklec. 

 

Komentari