Bumbari su na kraju poraženi 3:1

Derbi Nedelišća i Varteksa uz dva jednaesterca, uzburkane strasti na tribinama te pobjedu domaćina

Objavljeno: 26.03.2016. 18:03

Zadnja izmjena: 26.03.2016. 18:19

Foto: Ivan Tomašković

Pred oko 400 gledatelja u Nedelišću je odigran derbi 19. kola Međužupanijske lige između istoimenog domaćina i Varteksa. Bila je to vrlo nervozna utakmica, a slavio je domaćin s 3:1.

U prvom dijelu mreža se zatresla u 39. minuti kada je na scenu stupio Matija Pintarić i nakon gužve pospremio loptu u mrežu gostiju. S minimalnim vodstvo domaći nogometaši su otišli i na odmor.

Nervoza u drugom dijelu

U drugom dijelu Nedelišće je kontroliralo sredinu terena i nije dalo gostima da ozbiljnije ugroze njihova vrata. Utakmica koja je bila mirna sve do posljednjih 25 minuta kada se naglo uzburkala. Vratar gostiju Saše Dreven želio je ispucati loptu, smetao mi je domaći napadač Vizinger, a Dreven ga je udario rukom po glavi. Naravno, domaći napadač pao je kao da ga je grom iz vedra neba pogodio, a glavni sudac Denis Buden gostujućem vrataru pokazao je žuti karton i dosudio je jedanaesterac za Nedelišće. To je izazvalo negodovanje domaćih i gostujućih navijača. Strasti su se na tribinama uzburkale, a situacija između domaćih i gostujućih navijača bila je na rubu incidenta.

Uspješan s bijele teške za Nedelišće bio je Dejan Slunjski u 77. minuti. Samo tri minute kasnije Buden je dosudio jedanaesterac na suprotnoj stani, a to je ponovo izazvalo negodovanje na tribinama. Čak su mu i gostujući navijači zviždali za čiju je momčad i dosuđen jedanaesterac. Uspješan u 81. minuti bio je Borna Radić. Varteks je kasnije jurio rezultat, no nogometaši Nedelišća iz kontre su im zabili treći gol. U strijelce se upisao Emanuel Marčec.

Dječje bolesti

- Po igri smo zaslužili barem bod. U prvom dijelu smo bili bolja ekipa i primili smo gol prije odlaska na odmor. Ponovo nam se događaju dječje bolesti, no u drugom dijelu smo pokušavali, no nismo uspjeli. Moram reći da je jedanaesterac za domaćina jednostavno bio smiješan - rekao je trener Varteksa, Krunoslav Beli.

Zadovoljan pobjedom bio je kapetan Nedelišća Tomislav Levačić

- Nije nam danas bilo lako, Varteks je rastrčana, mlada i brza ekipa, no vjerujem da smo zaslužili tri boda - rekao je Levačić.

Što se tiče drugih županijskih predstavnika, Zadrugar je poražen kod Rudara 2:1, Zelengaj kod kuće od Poleta iz Sv. Martina na Muri 6:0, dok je Novi Marof odigrao 1:1 s Graničarom iz Kotoribe.

Preostali susreti igraju se u nedjelju, a djelić atmosfere s današnje utakmice pogledajte u fotogaleriji.

Komentari