Dinamo jednom nogom u finalu, Benkov gol za nadu Slavena

Objavljeno: 06.04.2011. 20:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Nogometaši Slavena Belupa nisu se dobro "proveli" u prvoj utakmici, gdje ih je Dinamo nadigrao te je s "pola noge" već u finalu, a tračak nade daje im jedino gol Leona Benka, piše SportNet.hr

ako su nedavno u prvenstvenom ogledu odigrali 90 minuta bez golova, Dinamo i Slaven Belupo pred približno tisuću znatiželjnika u Maksimiru ponudili su golovima bogatiji susret, pristojno popunjen zanimljivostima na terenu.

Prije nego što se Slaven Belupo pošteno snašao, gubio je već 2:0. U sedmoj minuti sudac Ivan Bebek pokazao je na bijelu točku nakon igranja Josipa Milardovića rukom u kaznenom prostoru Dinama, a siguran realizator bio je Sammir.

Samo dvije minute poslije Sammir je preuzeo ulogu asistenta, proigrao je mladog Slovaka Jakuba Sylvestra koji matira Silvija Rodića na vratima gostiju iz Koprivnice. No, nije se momčad Roya Ferenčine predala.

Ubrzo je uzvratio Goran Mujanović, no iz izgledne je prilike izborio tek udarac iz kuta, a potom je Dinamovu mrežu sačuvao Ivan Kelava, koji je obranio situaciju jedan-na-jedan protiv Leona Benka. Domaćini su se primirili sve do jednog udarca ohrabrenog Adriana Calella, a potom je pao i treći pogodak.

Sammir je u 23. minuti krenuo u proboj unutar šesnaesterca Slaven Belupa, a koprivnički ga braniči neoprezno ruše. Izvođač je ovoga puta bio Milan Badelj, ali ni kapetan Zagrepčana nije pogriješio. Nedugo poslije tog gola Silvio Rodić napokon je uspio nešto i obraniti, izvrstan pokušaj teško zadrživog Fatosa Beqiraja glavom.

Do kraja prvog poluvremena bilo je znatno manje prilika, ali u takvoj igri Slaven Belupo uspio je smanjiti. Deset minuta prije odmora loptu je nakon ubačaja s lijeve strane iza Kelave pospremio Benko, nakon što su gotovo svi igrači na terenu zastali očekujući zaleđe.

Ferenčina je u nastavak ušao i s Aljošom Vojnovićem, no opasnije je situacije opet pripremio Dinamo. S lijeve strane prvi je zaprijetio uporni Sylvestr, potom neugodnim udarcem Luis Ibanez, da bi onda Sylvestr pogodio samo vanjski dio mreže nakon što je već bio svladao Rodića. Kelavu je pak jednim udarcem u 51. minuti testirao Tomislav Havojić.

Međutim, tada je razina zanimljivosti utakmice opet pala, a Dinamo je u narednim minutama Rodiću probleme pokušao stvoriti tek kroz dva udarca Milana Badelja, na koje gostujući čuvar mreže ipak nije morao intervenirati. Ferenčina je u međuvremenu ubacio još jednu ofenzivniju opciju, Davora Bagarića, a Halilhodžić je ubacio defenzivnije, Leonarda Mesarića i Arijana Ademija.

Kelava nije imao problema s dva - tri pokušaja igrača Slaven Belupa, ali zagustilo je desetak minuta prije kraja kada na povratnu loptu Bagarića zamalo kasni Goran Mujanović, kojemu u nastavku akcije Kelava skida prizemni udarac kroz gužvu. Dvije minute kasnije još se bolja prigoda otvorila Ivanu Tomečaku pa Ademiju, no Dinamovi mladići nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu.

I kada se već činilo da će dvoboj završiti s tih 3:1, Rodić je u 88. minuti pogriješio istrčavajući na jednu dugu loptu upućenu Ivanu Tomečaku, pa Dinamovoj jedanaestici nije preostao težak zadatak da pogurne loptu u nebranjenu mrežu za vrlo vjerojatnu potvrdu plasmana aktualnog prvaka u finale Kupa. U sudačkoj nadoknadi pljesak je zaslužio agresivni Ibanez, sjajnim udarcem kojeg je Rodić iščupao pod prečkom.

Uzvrat u Koprivnici na rasporedu je za dva tjedna, a pobjednik ovog polufinala igrat će protiv boljeg iz dvoboja Cibalije i Varaždina, u kojemu Vinkovčani iz prve utakmice imaju prednost 1:0.


Tekst: SportNet.hr

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Komentari