NK VARAŽDIN

Do ponedjeljka će se znati imena pojačanja u NK Varaždin

Objavljeno: 09.07.2021. 11:58

Zadnja izmjena: 09.07.2021. 12:09

Nakon desetak dana priprema i prve prijateljske utakmice s ekipom Bednje u Beletincu, koja je završila pobjedom Varaždina 3:2, ekipa NK Varaždin u ponedjeljak prijepodne odlazi na dio priprema u Sveti Martin na Muri.

Trener Mario Carević zadovoljan je dosadašnjim tijekom priprema uz neke probleme.

- Pripreme idu po planu, do sada smo odradili devet treninga i jednu prijateljsku utakmicu. Možemo s većinom stvari biti zadovoljni, grupa je motivirana, ambiciozna, željna napretka, željna rada i tu nema problema. Imamo određenih poteškoća u ponašanju, ali to ćemo riješiti do odlaska na pripreme. U ponedjeljak ćemo imati trening u 9 sati nakon toga idemo u Sveti Martin na Muri i tako ćemo biti do 18. srpnja. U tom periodu ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice. Protiv Dubrave 14. srpnja i 17. srpnja protiv Intera, najavio je Carević.

Sportski direktor Nikola Šafarić osvrnuo se na igrački kadar i najavio tri, četiri nova igrača već do ponedjeljka. Jedini gotovi transfer, do sada je onaj Obregona iz Varaždina u Rijeku.

- Što se ostalih igrača tiče imamo čistu situaciju oko tri, četiri igrača ali kod mene to nije sigurno dok se ne potpiše ugovor. Ne bi htio iznositi imena dok ugovori nisu potpisani jer potencijalno ima i drugih klubova koji se zanimaju za te ne neke „naše“ igrače, imena koja smo već praktički dogovorili. U ponedjeljak u autobusu za Sveti Martin već će biti nova imena.  Do ponedjeljka bit će tu još tri, četiri dolazaka i odlazaka, dodao je Šafarić.

Transferi

Sportski direktor Šafarić naglašava da će se sve odluke o dolasku i odlasku igrača donijeti u korist i na dobrobit kluba. O nekim igračima koji su na eventualnoj listi za odlaske Šafarić je rekao sljedeće.

- Peco je imao koronu i zdravstveno je bio spriječen doći, a stigao je danas. Jessie je stigao, u kontaktu smo s managerom Herrere on bi trebao doći ukoliko ne dođe neka ponuda za nekoliko dana. Urata pregovara s nekim klubovima pa je dobio još nekoliko dana slobodno, tvrdi Šafarić.

Moguće je da iz Rijeke stigne neki igrač na posudbu, s obzirom da s njima Varaždin ima dobru suradnju protekle tri, četiri godine ili još neki ihgrač Varaždina ode u Rijeku. 

Najlošija vijest iz kluba je ona o ozljedi na prijateljskoj utakmici. Vratar Matija Kovačić se ozlijedio u utakmici s Bednjom i bit će odsutan minimum oko šest tjedana. 

Komentari