SPORTAŠ 2020.

Fotogalerija - Uručene nagrade i priznanja najboljim sportašicama i sportašima za 2020.

Objavljeno: 26.05.2021. 19:56

Zadnja izmjena: 27.05.2021. 10:52

U siječnju su proglašeni najbolji sportaši grada Varaždina ali zbog epidemiološke situacije nagrade i priznanja dodijeljene su uživo tek večeras.

Uručenje nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima prema izboru Zajednice sportskih udruga grada Varaždina održano je na terasi hotela Boutique. Predsjednik Zajednice Alen Runac naglasio je važnost dodjele nagrada uživo.

- Iza nas je izrazito teška godina, neke lige i turniri su se održali neke nisu, ali naši sportaši su postigli vrhunske i to treba i nagraditi. Nismo se odlučili za dodjelu nagrada preko virtualnih platformi, kao neki drugi. Mi smo pričekali da se epidemiološki uvjeti poboljšaju pa da svim tim ljudima koji su svoj trud i odricanja tijekom cijele godine uložili u sport, stisnemo ruku i zaplješćemo i da im čestitamo, rekao je Runac.

Briga za trenere

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok istaknuo je kako je ova dodjela priznanja i nagrada finale natjecanja, ali da su svi varaždinski sportaši jedna velika obitelj.

- U posljednje četiri godine postignuti su izvanredni rezultati, evo samo nedavni rezultati Enesa Garibovća ili Klare Košćak. Možemo reći da je urodilo plodom to što smo mi znatno podigli izdvajanje za sport. U posljednje tri i pol godine izdvojili smo više nego ukupno u sedam godina prije. Ono što moramo napraviti je da ujednačimo izdvajanja za trenere. Svi treneri koji se bave vrhunskim sportom imat će od Grada zajamčenu naknadu, istu za sve, najavio je Čehok.

Najava novih rezultata

Podsjetimo se da je za najboljeg sportaša grada izabran Enes Garibović, sportašicu Klara Košćak, sportsku momčad HK Vidnija i sportski kolektiv ŽRK Koka.

Najbolji sportaš grada karatist Enes Garibović istaknuo je kako mu je iznimno drago što je proglašen sportašem godine jer je  Varaždin grad sporta.

- Biti najbolji u svom gradu pored svih sportaša i ekipa je velika čast. Isto tako ovo je i vjetar u leđa za nova natjecanje i rezultate koji tek slijede. Tek sam se vratio s EP i emocije su još jake a već se spremam za kvalifikacijski turnir za OI u Parizu od 11. do 13. lipnja, najavio je Garibović.

Za najbolju sportašicu grada, atletičarku Klara Košćak prošla je godina bila vrlo uspješna. Nastupila je po prvi puta na većim međunarodnim natjecanjima i tamo osvojila medalje.

- To što sam izabrana za najbolju sportašicu grada znači mi jako puno, pogotovo što sama bila najmlađa u vrlo jakoj konkurenciji vrhunskih sportašica. Ova godina isto mi je počela odlično, a sada slijede veća natjecanja u srpnju i kolovozu. Nadam se da će sve jako dobro proći, najavila je Klara Košćak.

Najbolji sportaši osoba s invaliditetom ili gluhih osoba su Tomislav Špalj iz Saveza športskih udruga osoba s invaliditetom Grada Varaždina, Sabina Kušter iz PK Vidra, KK Viseća kuglana osoba s invaliditetom Grada Varaždina kao muška, te kao ženska ekipa PKOSI Varaždin. Nagrade za najveće nade varaždinskog sporta otišle su u AK Sloboda: pojedinačno Martinu Mlinariću i Jani Koščak te u konkurenciji sportskog para, štafete ili posade Roku Farkašu, Janku Kišaku, Marku Kušteru i Mateu Pongračiću. Dobitnik priznanja ZSUGV za 2020. godinu za životno djelo je Josip Plečko iz SD Varaždin. Posebna su priznanja primili Božidar Vučetić Udruga Đuro Kulčar, Pavao Vlahek SK Fight Club Kovačić i Srećko Radulović KNH Varaždin. Dobitnici zlatnih plaketa su Marko Santo, ŽRK Koka, Nenad Oskoruš SK Varteks, Boris Zernec, BD Sloga i Ivica Đolonga OK Kitro.  Trener godine je Patrik Koščak AK Sloboda, sportski djelatnik Slobodan Runjak OK Kitro, a školski sportski djelatnik Dunja Ščapec SSŠ Varaždin. Dobitnici diploma su Lucija Pokos AK Sloboda, Andrej Ilić GK Vindija, Damir Hirš ZAS Varaždin, Ivan Čorba TK Marathon 95, Oto Rihtarić TK Varaždin 1181, Jasenka Peršić HPD MIV, Jurica Vidaček GRK Varaždin 1930, Ines Domjan i Ivana Dežić ŽRK Koka te Rudolf Jurinjak SSU OSI Varaždin.

Komentari