125 godina HAS-a

Dođite na predstavljanje knjige "Trčanje u Hrvatskoj"

Objavljeno: 19.10.2016. 14:49

Zadnja izmjena: 19.10.2016. 14:55

Atletski klub sloboda i Nakladnička kuća "Tonimir" iz Varaždinskih Toplica, predstavit će knjigu prof. Stjepana Stolnika, "Trčanje u Hrvatskoj" 4. studenog u hotelu "Turist" u 17 sati. Knjigu će predstaviti: dipl. ecc. ing. Ivan Domislović - predsjednik AK „Sloboda” i dopredsjednik HAS-a; prof. Josip Matečak - lektor; prof. Ivan Veštić - predsjednik HAS-a te prof. Stjepan Stolnik - autor. 

Riječi sjećanja evocirati će pisci predgovora, legende atletskog sporta gospođa Milka Babović, dr. sc. Dane Korica i prof. Dražen Ožeg. Knjiga je posvećena 125 godišnjici Hrvatskog atletskog saveza – HAS-a (1912. – 2017.) i 85 godišnjici klupske atletike u Varaždinu (1932. – 2017.), a sadrži povijest o dugoprugaškom trčanju u Hrvatskoj. U riječi i slikama prikazan je muzej atletskih zbivanja, ljudi i događaji svih vremena.

Na jednom mjestu mogu se dobiti informacije o trkačkim aktivnostima i sudionicima onih atletičara trkača kojih više nema i onih koji još trče. Kroz uvod prikazana je povijest trčanja od antike pa do danas u svijetu i državama kojima smo pripadali a najviše o aktivnosti trčanja i trkačima u Republici Hrvatskoj. Prikupljeni su podaci o razvoju trčanja, o poznatim svjetskim i našim domaćim dugoprugašima – maratoncima.

 

Komentari