Kevin Lind

"Dolaskom u redove Dabrova vjerujem da će moja karijera ići samo uzlaznom putanjom"

Objavljeno: 03.02.2016. 14:23

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 09:46

Foto: GRK Varaždin 1930 - Facebook

Još samo četiri dana ostala su do početka drugog dijela prvenstva rukometne Premijer lige, a vodeća momčad rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 pojačali se s dvojicom igrača. Stigao je Manuel Hutinec iz Čakovca te Kevin Lind iz Moslavine. Ivančan Lind zadovoljan što se priključio varaždinskom prvoligašu i s optimizmom gleda na svoju daljnju karijeru.

Kevin Lind u rukomet je krenuo s osam godina u rodnom Ivancu.

- Igrao sam tenis, no u Ivancu tada popularan bio rukomet. Na nagovor majke, koja se bavila rukomet, otišao sam na jedan trening i zaljubio se u taj sport - rekao je Kevin Lind koji je za Ivančicu igrao do 16 godine, kasnije je dvije sezone proveo u zagrebačkom Medveščaku da bi se kasnije otisnuo u Dugo Selo. Ove sezone obukao je dres premijerligaša Moslavine i čekala ga je borba za ostanak.

U zimskoj stanci sve je dogovorio s vodećom momčadi Premijer lige - Dabrovima.

- Svidio mi se rukometni projekt koji su pred mene stavili predstavnici varaždinskog rukometnog kluba. Riječ je o zdravoj sredini s dugoročnijim cijevima, zato sam i pristao na suradnju - rekao je 22-godišnji rukometaš koji studira na zagrebačkom VERN-u ekonomiju poduzetništva.

- Nije lako uskladiti sportske i fakultetske obveze, no VERN je odlično posložen i velika pažnja se posvećuje sportašima - dodao je Lind koji u Varaždin na treninge dolazi tri do četiri puta tjedno, a u Zagrebu trenira individualno

Lind se nada da će varaždinski sastav izboriti Ligu za prvaka, a ono što ga je posebno oduševilo u Varaždinu je dašak profesionalizma.

- U Moslavini smo igru bazirali na individualnim bravurama, dok u Varaždinu igra isključivo ekipa. Pristup treninzima je apsolutno drugačiji, a sve to ima za cilj da za koju godinu igramo SEHA ligu - rekao je Lind koji je po vokalciji vanjski igrač, a najviše mu leži pozicija srednjeg vanjskog. Ističe da u redovima GRK Varaždin želi postati još bolji igrač.

- Vjerujem da ima još mnogo prostora za moj napredak i da će moja karijera ići samo uzlaznom putanjom - zaključio je Lind.

Komentari