NATJECALo SE JOŠ i VELENJE

Domaćin ekipnog prvenstva Europe 2017. je Tel Aviv, a Varaždin će biti razmotren za 2019.

Objavljeno: 29.07.2016. 14:08

Zadnja izmjena: 29.07.2016. 14:08

Varaždinska atletika nije imala natjecateljskog predstavnika na prvom mlađem juniorskom prvenstvu Europe, održanom u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju od 12.-18. 7. 2016., ali je aktivnu ulogu imao predsjednik AK Sloboda i dopredsjednika HASa Ivan Domislović.

Domislović je na ovom natjecanju bio voditelj hrvatske delegacije. Manje je poznato da su u proljeće Grad Varaždin i Hrvatski atletski savez istaknuli kandidaturu za organizaciju Ekipnog prvenstva Europe u atletici (2. liga) 2017. godine. Partner gradu domaćinu je AK Sloboda,  koji bi trebao iznijeti cjelokupnu organizaciju natjecanja na kojem bi sudjelovalo 750 natjecatelja.

Slovenski predstavnik Velenje je već prethodno sam odustao pa je komisija Europske atletske federacije mogla birati između Varaždina i izraelskog Tel Aviva. Odluka je bila jednoglasna u korist Izraela koji je EAA uvjerio da već ima svu postojeću infrastrukturu i pripremljena borilišta i stadion tako da natjecanje može započeti odmah. Te i druge detalje doznao je predsjednik Domislović u razgovoru sa najvišim vodstvom Europske federacije , predsjednikom  Svein Arne Hansen(NOR)  i dopredsjednicima  Dobromir Karamarinovim(BUL) i Christianom Milzom(SUI). 

Sljedeće prvenstvo Europe održava se 2019. godine  i u slučaju ponovnog kandidiranja Varaždin će biti najozbiljnije razmotren. Potporu i jamstva  za organizaciju natjecanja pored Grada Varaždina, dali su još i Zajednica sportskih udruga, Hrvatski olimpijski odbor, nadležna ministarstva i druge institucije. Važno je napomenuti da se svi troškovi natjecanja pokrivaju iz sjedišta Europske federacije dok je grad Varaždin samo treba sanirati  i obnoviti stadion i atletsko borilište kako to određuju aktualna međunarodna pravila. 

Komentari