Varaždinski karatist

Dorian Kalajdžija osvojio brončanu medalju na Prvenstvu Balkana

Objavljeno: 30.05.2016. 08:08

Zadnja izmjena: 30.05.2016. 08:09

Foto: Karate klub Varaždin

Tri člana Karate kluba Varaždina nastupili su u Beogradu se na Balkanskom prvenstvu, a broncu je osvojio Dorian Kalajdžija.

Na Balkanskom prvenstvu nastupa 831 natjecatelj iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske.

Za Hrvatsku karate reprezentaciju nastupili su i tri člana Karate kluba Varaždin Dorian Kalajdžija, Lovro Rozman i Tibor Kovačić. Oni su osigurali nastup na Balkanskom osvajanjem odličja na Prvenstvu Hrvatske.

Dorian Kalajdžija osvojio je brončano odličje u kategoriji muški 13 godina do 55kg. U prvoj borbi pobijediio je predstavnika Srbije Lazara Ćosića 1:0, zatim u drugoj borbi uvjerljivo nadvisio predstavnika Bugarske Maxima Hristova rezultatom 3:0. U polufinalu izgubio je od reprezentativnog kolege Darija Gluhinića rezultatom 4:1 da bi u borbi za brončanu medalju pobijedio još jednog predstavnika Srbije Radoja Dabetića rezulatom 1:0 te time osvajio broncu na Prvenstvu Balkana.

Lovro Rozman i Tibor Kovačić nisu uspjeli stići do medalje.

Reprezentativce Doriana, Lovru i Tibora na Prvenstvu Balkana vodio je trener Karate kluba Varaždin te izbornik Hrvatske muške juniorske i U21 karate reprezentacije Esad Garibović.

Komentari