INFORMATIZACIJA ZSUGV

DOZNAJEMO Detalji o jedinstvenoj informatizaciji u varaždinskom sportu

Objavljeno: 06.10.2021. 19:17

Zadnja izmjena: 06.10.2021. 19:30

Foto: Arhiva

Na Skupštini Zajednice sportskih udruga grada Varaždina najavljena je informatizacija rada koja bi trebala donijeti smanjenje administrativnih poslova udruga prilikom podnošenja dokumentacije za bodovanje i financiranje.

Voditelj ovog jedinstvenog projekta na nivou Hrvatske je Predrag Ćosić, koji je i predsjednik NK Mladost.

- Tajnik Patrik Košćak i ja već duže vrijeme razgovaramo o tome. Svake godine za bodovanje i financiranje klubova, potrebno je skupini puno papira, a među njima ima puno podataka koji se ponavljaju iz godine u godinu. To volonterima u udrugama oduzima puno vremena. Onda smo došli na ideju da napravimo aplikaciju koja bi to udrugama olakšala, a i ZSUGV u analizi podataka o udrugama. Imali bi sve na jednom mjestu, imali bi zajednička izvješća po grupama sportova, te bi se olakšalo i bodovanje prema kriterijima, zatim pregled sportaša i ostalih podataka po udrugama, pojasnio je Ćosić.

Online komunikacija

Ovakva ideja, u današnjim okolnostima online rada od kuće, poklapa se i s epidemiološkim mjerama i preporukama te sve može odraditi od doma bez fizičkih kontakata.

- Mi smo došli na ideju da sve obrasce koje udruge predaju u papirnatom obliku napravimo u digitalnom obliku. Putem web aplikacije od doma bi mogli popuniti i to bi odmah bilo vidljivo kod ZSUGV, a eventualno bi još dopunjavali ako nisu nakon automatske obavijesti. Zamišljeno je da bude sve jednostavnije nego do sada. Oni dokumenti koji se ponavljaju iz godine u godinu tada se ne bi trebali ponovo vaditi, već bi se kopirali iz prethodne godine, uz eventualne dopune. Tako se štedi vrijeme i udrugama i djelatnicima ZSUGV, dodao je Ćosić.

Ovo nema nitko u Hrvatskoj

Sama web aplikacija se dovršava i uskoro bi trebala biti javna prezentacija, a do tada se još neki detalji drže u tajnosti.

- Koliko imam saznanja to još nema niti u jednoj sportskoj zajednici u Hrvatskoj. To je pilot projekt koji mi provodimo u ZSUGV i nadam se da smo na dobrom putu. Nositelj projekta je varaždinska informatička firma, u kojoj to radim s dva mlada programera, najavio je Ćosić.     

Komentari