Priželjkuju A2 ligu

Doznajemo: Dražen Cesar preuzeo kormilo košarkaša varaždinske Vindije

Objavljeno: 15.03.2016. 17:15

Zadnja izmjena: 15.03.2016. 17:35

Foto: Dražen Cesar / Facebook

Dražen Cesar, dvostruki osvajač Kupa s ludbreškim Grafičarom i trener ženske juniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske, novi je trener varaždinske Vindije...

Kako doznajemo od Dražena Cesara, novi izazov prihvatio je nakon razgovora s Predsjednikom kluba Todorovićem, za kojeg napominje kako ga “ iznimno cijeni i poštuje“.

- Kada se tome doda da smo mi i izvrsno surađivali u sezoni 2009. u Varaždinu, da volim sport, da sam involviran u košarku, bez problema je dogovorena i prihvaćena daljnja vizija kluba – naglasio je Cesar od kojeg doznajemo da će u Vindiji itekako “zasukati rukave“.

Koji su vam prvi koraci?
Od 15. ožujka. kreće se s trenažnim procesom u koji će biti uključeni trenutni igrački kadar igrači do 18 godina, a njima će se pridodati i igrači koji su bili van Varaždina, Svaty Andro i Bađun Mihael. Do 1. lipnja odraditi će se oko 50 treninga i odigrati 8 utakmica. Kroz treninge  i utakmice kristalizirati će se i konsolidirati ekipa za ono što klub čeka na jesen. Moramo osvježiti Upravni odbor kluba, i u njega uključiti sve zainteresirane bivše košarkaše a sadašnje uspješne poslovne ljude. Klub treba voditi kao tvrtku, a nit vodilja mora biti otvorenost, transparentnost, povjerenje i ljubav prema košarci.

Svaka utakmica - spektakl

Uključuje li to i zadržavanje te podizanje kvalitete “Škole košarke“ na viši nivo?
Ovaj rad treba biti samo dodana vrijednost na bogatstvo koje klub ima, a to je baza. U klubu danas djeluje preko 120-ak djece. Organizirano je sedam „Škola košarke“ i to na 1, 2, 4, 5, 6, te Sračincu i Petrijancu koje su predvođene profesorima Ciglarom, Sorićem i Zajecom te trenerima Pizekom i Majdakom. Nastojat ćemo vratiti publiku u dvoranu i vratiti vjeru u košarku, na način da svaka utakmica nosi određeni spektakl, određeni „event“ te da im se osim igre ponudi i nešto više. Pokrenut ćemo time out zonu prije svake utakmice u kojoj će se okupljati roditelji, simpatizeri, navijači.

Kakvi su izgledi za igranje A2 lige?
Ispunjenjem gore navedenih ciljeva, slijedi  uključenje u A2 ligu i to na preslikan način iz 2006. godine kada sam bio trener i participirali su igrači do 18 godina osvježeni s 3-4 iskusna igrača. Iz godine u godinu treba rasti kao klub, potom postati nositelj kvalitete. Također, i uloga trenera mora se podići na neku novu, višu dimenziju. Prošla su vremena kada trener uzme tablu dođe na trening, odradi i ode kući.

Optimizma vam očigledno ne nedostaje...
Moja je filozofija da danas trener mora posjedovati jednu lepezu znanja, školovanosti, stručnosti, komunikativnosti, biti informativan i snalažljiv, te uz to i dobar pedagog i marketinški educiran. Sve prethodno navedeno nosi dobru obiteljsku atmosferu, i mogućnost, ponavljam samo mogućnost a ne i garanciju uspjeha i rezultata.

Komentari