Ivica Kostelić ostao bez malog kristalnog globusa u slalomu

Objavljeno: 18.03.2012. 13:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Posljednja slalomska utrka u sezoni donijela je slavlje Šveđanima. Andre Myhrer drugom pobjedom u slalomu ove sezone došao je do Malog kristalnog globusa. Ovo je Myhreru bila četvrta pobjeda u karijeri, a prvi put da je osvojio globus. Šveđanin je skupio 644 boda tijekom sezone, dok je Ivica Kostelić drugi u poretku sa skupljenih 610 bodova, piše index.

 Prva vožnja započela je šokantno. Ivica Kostelić prvi je startao i već nakon četvrtih vrata napravio je veliku pogrešku. Kostelić je haklao vrata, preoštro ušao u zavoj i izletio sa staze. Međutim, brzo se vratio na mjesto gdje je izletio i uspio je do kraja odvoziti prvu vožnju. Na kraju prve vožnje zaostatak za prvim Neureutherom iznosio je 19 sekundi.

Pobjednik Svjetskog kupa Marcel Hirscher napravio je sličnu pogrešku kao Ivica, ali on nije završio utrku već je odustao u prvom dijelu staze. Myhrer je startao sedmi i prvu vožnju odvozio je sigurno. Završio je na drugom mjestu s minimalnim zaostatkom za Neureutherom.

 Drugu vožnju otvorio je Ivica Kostelić. Profesor je odvozio četvrto vrijeme druge vožnje 46.62, međutim zbog velikog kiksa u prvoj vožnji u konačnici je završio na 16. mjestu s 18.93 sekunde zaostatka i nije osvojio niti jedan bod. Myhrer je startao predzadnji u drugoj vožnji i samo je ponovio prvi lauf gdje je smireno i sigurno došao do cilja. Nijemac Neureuther, pak, nije iskoristio prednost nad Šveđaninom i završio je utrku na drugom mjestu. Treći je bio Mario Matt.

 Podsjetimo još da je na kraju ove sezone Marcel Hirscher ukupni slavljenik u Svjetskom kupu, kao i u veleslalomu. Myhrer je uzeo slalomski globus, Aksel Lund Svindal je bio najbolji u super veleslalomu, a Klaus Kröll u spustu.

Izvor: index.hr

Komentari