TRANSFERI

Dražen Besek sportski i generalni direktor marokanskog kluba Maghreb de Fesa

Objavljeno: 18.10.2022. 08:00

Zadnja izmjena: 18.10.2022. 19:27

Poznati varaždinski nogometni trener Dražen Besek postao je sportski i generalni direktor slavnog marokanskog kluba Maghreb de Fesa, piše Germanijak.

Besek će tako biti prva osoba do predsjednika kluba iz jednog od četiri "kraljevska grada" u Maroku.

- Ta mi je pozicija dobra jer još ne poznajem afrički i marokanski nogomet najbolje, no, već sam se primio posla. Maroko je nogometno iznimno interesantan jer je riječ o vrlo talentiranoj naciji. Privukla me ambicija kluba u koji ću moći implementirati svoje ideje za njegov razvoj. Vidjet ćemo kako će se situacija dalje razvijati, izjavio je Besek.

Maghreb de Fes je nakon velikana iz Casablance (Wydada i Raje) te FAR-a iz Rabata četvrti najtrofejniji marokanski klub s četiri osvojena naslova prvaka i četiri nacionalna kupa, a u svojim vitrinama drži i trofeje osvojene za naslov afričkog Confederations Cupa (ekvivalent Europskoj ligi i Copi Sudamericani) te Afričkog Superkupa. Međutim, posljednji naslov prvaka Maghreb je osvojio davne 1985., a posljednji trofej (Kup) 2016, piše Germanijak.

- Maghreb je daleko od svojih najslavnijih dana, na naslov prvaka čekaju već 37 godina, a posljednji trofej osvojili su prije šest. No, klub, a i ja, imamo ambiciju da se to promijeni, najavio je Besek.

Komentari