Dražen Cesar vratio se na kormilo ludbreškog Grafičara

Objavljeno: 15.05.2015. 13:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVž

Nakon godine dana izbivanja varaždinski košarkaški trener Dražen Cesar vraća se na kormilo ludbreškog Grafičara.

Od košarkaške klupe na godinu dana ga je maknula bolest, no isteče da je pauzu iskoristio za edukaciju, komunikaciju i razmjenu iskustava s drugim trenerima.

Studiozno je pripremio i pripremni ciklus koji će trajati 90 dana i bit će u dvije faze.

- Prva faza traje 30 dana i od 22. svibnja do 20. lipnja. Ovo razdoblje će služiti za postavljanje napadačkih i obrambenih principa, upoznavanje igrača na parketu i stvaranje odlične, pozitivne atmosfere. Druga faza traje 60 dana i počinje 17. kolovoza – rekao je Cesar dodavši da je obrana osnova svega.

- Igrati ćemo čvrstu obranu i na tome graditi tranziciju, ali znam da ljudi vole gledati košarku s puno pogodaka, atrakcija i da radi toga dolaze na tribine a i igračima je to prirodnije. Jednom je prof. Aco Nikolić rekao: „Kada si ti vidio igrača da ulazi u dvoranu u stavu, svi prvo uzmu loptu i šutiraju“. Stoga ćemo ove sezone igrati brzu,napadačku košarku koristeći dva osnovna principa. Prvi je nesebičnost, a drugi lopta u svakom trenutku mora doći do igrača koji se nalazi u najboljoj poziciji - najavljuje varaždinski trener.

Što se tiče ambicija i želja, za sad može govoriti samo u svoje ime.

- Nastojat ćemo nastaviti tamo gdje smo stali 2014. godini. Idemo usmjeriti sve raspoložive resurse u to da osvojimo i Kup i Prvenstvo. Hoće li se uspjeti u tome ne ovisi samo o nama, već se tu pita i suparnik. Takvo obećanje ne može nitko dati, ali da je to moj cilj, da ćemo dati sve od sebe i podredit se tome da dođemo do njega, to mogu obećati. Što se tiče ambicija igrača, to ćemo reći nakon prve faze priprema – obećao je Cesar.

Grafičar je tako promijenio roster i nešto pomladio ekipu. Stigli su Jakša Petrović iz Vindije na poziciji bek šutera, krilni centar Tomislav Hatlak iz Ivančice te petica Kristijan Šamarija iz Vindije.

Iz ekipe su otišli Matija i Mario Novak, a prestali su igrati zbog obveza Kristijan Kokolek, Luka Siladić i Andrej Bušić. Početak priprema je u petak 22. svibnja u 19 sati.
                                

Komentari