promjena na vrhu

Dražen Vitez je novi predsjednik NK Varaždin - evo prvih riječi na čelu kluba

Objavljeno: 23.03.2021. 14:44

Zadnja izmjena: 23.03.2021. 14:51

Dražen Vitez novi je predsjednik NK Varaždin, a dopredsjednici su Davor Vugrinec i Stjepan Cvek. Odlučeno je tako na današnjoj redovitoj izbornoj Skupštini NK Varaždina.

Dosadašnji predsjednik Stjepan Cvek zahvalio se svima na suradnji i naglasio da iz osobnih razloga više nije u mogućnosti obavljati dužnost predsjednika kluba. Govoreći o proteklom petogodišnjem razdoblju, u kojem je predsjedao klubom, Cvek je podsjetio na put kluba od trećeligaškog do najelitnijeg ranga hrvatskog klupskog nogometa.

Vitez je naglasio da vjeruje u ostanak u prvoligaškom društvu, a borbu za ostanak u najelitnijim razredu smatra i ključnom stvari u narednih mjesec i pol dana. Kada je riječ o narednom četverogodišnjem razdoblju, Vitez je istaknuo kako će još veći naglasak biti na nogometnoj akademiji, i tokako bi klub nastavio proizvoditi vlastite prvoligaške igrače.

Infrastruktura i ostanak

– Do sada se puno uradilo na poboljšanju infrastrukture, ali ne treba stati na dosad učinjenom, već se treba aplicirati na razne fondove, da bi Gradski stadion u Varaždinu bio među ljepšima u državi. Oko 15. svibnja trebali bi početi radovi na polaganju nove trave na glavnom terenu, a uredit će se i nove kabine za rezervne igrače – rekao je Vitez.

Poboljšanjem infrastrukture stadion i klub će se moći kandidirati za utakmice hrvatske reprezentacije, Vitez je dodao:

- U planu je i rasvjeta još jednog pomoćnog terena, a želja je da u sezoni 2021./2022. više ne budemo "davljenici" već da mirnije živimo, a kasnije i napadnemo poziciju na tablici koja vodi na europsku scenu – zaključio je u svojem uvodnom obraćanju Skupštinarima.

Izvršni odbor

U Izvršni odbor kluba izabrani su Igor Čičak, Luka Šmic, Mladen Topolnjak, Danijel Risek, Drago Hudek, Robert Gotić i Nikola Požgaj.

Biografija

Dražen Vitez (57) nekadašnji je pripadnik SJP Rode iz Varaždina, bivši je načelnik PU Varaždinske, bio zamjenik ravnatelja hrvatske policije, a posljednje je obnašao funkciju načelnika PU Splitsko dalmatinske, s koje je, na vlastiti zahtjev, umirovljen, s prvim danom ožujka ove godine.

Komentari