Dreven, Glavica i Škvorc novi igrači slovenskog prvoligaša Zavrča

Objavljeno: 21.06.2015. 16:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: FOTOMONTAŽA

U novoj sezone Zavrč će ponovo imati vrlo brojnu varaždinsku koloniju. Ugovore su sa slovenskim prvoligašem potpisala trojica bivših igrača Varteksa. Riječ je o vrataru Saši Drevenu te ofenzivnim veznjacima Dejanu Glavici i Filipu Škvorcu.

Saša Dreven svoju karijeru započeo je u Varteksu prije 14 godina. Prošao je sve dobne uzraste od pionira do juniora te bio nezamjenjiva karika na vratima. S 14 godina već je postao reprezentativni vratar, a zamjena mu je bio Lovre Kalinić (op.a. sadašnji vratar Hajduka i drugi vratar hrvatske reprezentacije).

Nakon isteka juniorskog staža, zasjeo je na vratara varaždinskog prvoligaša, a u svoj premijerni nastup imao je u sezoni 2009./2010. Skupio je tada 16 nastupa, sezonu kasnije samo četiri nastupa, dok je isti broj nastupa zabilježio je i u sezoni 2011./2012. S obzirom na teško stanje u Nogometnom klubu Varaždin, napustio je svoj matični klub i otišao u egzotični Singapur.

Vrata Tampines Roversa branio je dvije sezone te s Roversima stigao do dva naslova prvaka Singapura. Uslijedio je povratak u Hrvatsku, a s obzirom na to da nije mogao pronaći prvoligaški angažman, pretprošle sezone stao je na vrata trećeligaša ludbreške Podravine. Na polusezoni je otišao u redove Istre 1961 gdje se zadržao do prelaska u slovenskog prvoligaša.

Glavica je nogometnu karijeru započeo u Varteks gdje je prošao školu nogometa. Za seniore je debitirao 2009. godine te je u tri sezone u dresu varaždinskog sastava skupio 31 nastup postigavši tri pogotka. Godine 2011. preselio je u Slaven Belupo te je dolaskom u redove Farmaceuta postao neizostavna karika. Igrao je tada i za mladu reprezentaciju Hrvatske, a njegove zapažene partije zapele su za oko bundesligašu Werderu, no suradnja nije dogovorena.

Ostao je u koprivničkom sastavu, a s terena ga je ove sezone maknula neugodna ozljeda ključne kosti. Prošle sezone nije odigrao ni jedan profesionalni susret, a u drugom dijelu sezone našao je angažman u austrijskom Hornu koji se natječe u Prvoj austrijskoj ligi, lige ispod austrijske Bundeslige.

- Nije mi se previše dopala epizoda u Austriji pa sam se odlučio za promjenu. Zadovoljan sam jer su uvjeti u Zavrču vrhunski kao i ambicije koje su vrlo visoke- rekao je Glavica.

Filip Škvorc, Međimurac za prvu momčad Varaždina debitirao je 2010. godine, a sezonu kasnije je s prezimenjakom Dinom preselio u Dinamo. Načele su ozljede te je bio poslan na posudbe u Lokomotivu, Sesvete i Dinamovu B momčad. U novoj sezoni igrat će u Prvoj slovenskoj ligi.

Ova trojica pridružila su se tako Lovru Cveku i Ivanu Novoselcu pa će Zavrč u novoj sezoni imati petoricu bivših igrača Varteksa.

- Vjerujem da će se sva trojica dobro snaći i da će nam biti pojačanja. Tako su nam dodatno porasle ambicije, a možemo li mjesta koja vode u europska natjecanja, to ćemo vidjeti - istaknuo je trener Zavrča, Ivica Solomun.

Kako doznajemo varaždinska kolonija u Zavrču mogla bi dobiti još jednog člana. Riječ je o Patriku Tuđanu, no uvjeti još nisu dogovoreni.

Komentari