FIGHT CLUB KOVAČIĆ

Druženjem članova kluba završili jednu od najuspješnijih godina za FC Kovačić

Objavljeno: 07.01.2020. 10:09

Zadnja izmjena: 07.01.2020. 10:09

U Fight Clubu Kovačić napravili su rekapitulaciju protekle godine, te su vrlo zadovoljni postignutim rezultatima.

U 2019. godini osvojenili su 139 medalja, od čega je bilo 56 zlatnih, a u klubu na temelju tog podatka zaključuju da su nastavili s konstantim ostvarivanjem odličnih rezultata. Nastupili su na 14 natjecanja, a na četiri su bili  najbolji klub natjecanja. Matej Kos je na redovnoj sjednici Hrvatskog savate saveza proglašeni je za najboljeg juniora u 2019. godini.

Godina prvaka

On je u 2019. godini postao prvak Hrvatske u precombatu, te prvak Hrvatske u assasut  disciplini, a proglašeni je i za najboljeg borca prvenstva. U prošloj godini osvojili su devet  titula prvaka Hrvatske, 10 titula  viceprvaka Hrvatske, iamli su tri osvajača kupa Hrvatske, tri Europska prvaka, 25 zlatnih medalja sa međunarodnih turnira, dva zlata s Europskih igara borilačkih sportova, četiri zlata sa svjetskih igara borilačkih sportova.

Također klub je sudjelovao i na brojnim drugim aktivnostima:

  • dobrovoljno darovanje krvi – odazvalo se dvadesetak članova kluba,
  • nastup na Špancirfestu – prezentacija savate boksa,
  • ljetnji savate kamp „Savate akademija“,
  • nastup na Cross ligi,
  • nastup na utrci Grada Anđela  - nastupilo 16 članova,  
  • nastup na Varaždinskom polumaratonu -  na kojem su najmlađi članovi osvojili jedno prvo mjesto i dva druga mjesta,
  • prikupljanje i predaja pomoći za udrugu „Spas“ Varaždin. 

FC Kovačić organizirao je polaganje za rukavice, stupnjeve znanja u savateu na kojemu su 72 člana uspješno položilo test. Održan je seminar Ernesto Hoosta, osvajača K1 turnira, proslavljena je 15 godina kluba, u sklopu čega su održane Svjetske igre borilačkih sportova na kojima je nastupilo više od 500 boraca iz cijeloga svijeta, klub iz Sračinca organzirao Cestica Fight Night.

Na kraju godine održano je i završno druženje na kojoj je bilo dvjestotinjak članova kluba, a u sklopu kojeg je održan ženski turnir rekreativki. U finalu su se za pojas prvakinje kluba za 2019. godinu susrele Štefica Sever i Mihaela Laljek.

Priznanja i planovi

Klub je dobio i priznanje Općine Sračinec, a članovi FC Kovačić bili su na primanju u Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu.

Planovi za 2020. godinu su ambiciozni, a ngalasak je ponovo na rad s mladima. U klubu radi pet stalnih trenera uz tri vanjska suradnika, fizijatra i psihologa. Klub, koji radi na dvije lokacije i uskoro otvara treću, a ukupno broji više od 300 članova. 

Komentari