HK LUDBREG

Dva izuzetna nastupa ludbreških hrvača na Prvenstvu Balkana

Objavljeno: 02.11.2022. 12:24

Zadnja izmjena: 02.11.2022. 13:46

Proteklog tjedna od 27. do 30. listopada u glavnom gradu Rumunjske, Bukureštu, održavalo se Prvenstvo Balkana u hrvanju za uzraste U15 i U17.

Ludbreško hrvanje imalo je dva predstavnika u natjecateljskom dijelu i jednog u stručno-trenerskom. U sastavu Hrvatske reprezentacije do 15 godina, u kategoriji do 52 kg nastupio je Rene Dulikravić. U prvom kolu Rene je uvjerljivom izvedbom pobijedio solidnog Grka rezultatom 9:0. Nakon toga protivnik u polufinalu je bio odlični Bugar koji je bio bolji i nakon jedne akcije iz stojke, u parteru završio borbu rezultatom 0:8. Reneu je tako ostala borba za broncu, protiv neugodnog Moldavca. Rene je odlično je ušao u borbu i poveo 7:0 te ga je samo jedan bod dijelio od pobjede tehničkom nadmoći. Pred kraj prve runde protivnik je uspio smanjiti na 7:4 i to je bio rezultat s kojim se otišlo na pauzu. Početak druge runde ponovo je izgledao dobro za Renea, činilo se da ima kontrolu nad protivnikom, no tad dolazi do pada koncentracije i jedne veće greške koju je protivnik znao iskoristiti te završava borbu tušem. Time Rene završava natjecanje na 5. mjestu. Kako mu je ovo prvi nastup na natjecanju ovako visokog ranga, u klubu su izuzetno zadovoljni onim što je prikazao, a iskustvo koje je ovdje stekao bit će mu od velikog značaja u daljnjem razvoju.

U ženskom dijelu, u uzrastu U17 (kadetkinje), nastupila je Marta Besek. U kategoriji do 73 kg osvojila je srebrnu medalju. Put do postolja započela je pomalo iznenađujućim porazom protiv srpske hrvačice, koja je početkom druge runde, pri Martinom vodstvu 2:0, iskoristila jednu neopreznost i tušem završila borbu. Nakon neočekivanog poraza, Marta se uspjela mentalno vratiti i pobijediti do kraja preostale tri borbe. Najprije Grkinju tušem, zatim Rumunjku tehničkom superiornošću 10:0. Zadnja borba bila je protiv još jedne predstavnice Rumunjske i to je bila najizjednačenija borba. Nakon što je Rumunjka povela 2:0, Marta pred kraj runde izjednačuje na 2:2. Druga runda bila je totalno pod Martinom kontrolom i dominacijom i očekivalo se da suci daju pasivnost protivnici, no to se ipak nije dogodilo. No kako pravila nalažu da kod izjednačenog rezultata pobjeđuje hrvač koji posljednji napravi tehničke bodove, nije bilo potrebe da Marta previše riskira te je mirno privela borbu kraju koja je i završila rezultatom iz prve runde. Na kraju se u ovoj kategoriji zatvorio krug tri hrvačice koje su imale po tri pobjede i jedan poraz. U zbroju klasifikacijskih bodova Marta je bila druga, dok je Rumunjka koju je Marta pobijedila, bila prva, a Srpkinja treća.

Žensku reprezentaciju vodio je ludbreški trener Ignac Horvat. U uzrastu U17, osim Marte, nastupile su  još Milla Anđelić iz zagrebačkog Herkula, koja do 69 kg osvojila zlatnu medalju. U istoj kategoriji Veronika Vilk iz Slatine je bila treća, dok još jedna Slatinčanka, Tia Hršak, do 61 kg također donosi za Hrvatsku broncu. U uzrastu U15 imali smo dvije predstavnice, Enu Zemunić do 46 kg i Lauru Bogatić do 50 kg, obje iz Donjeg Miholjca i obje su sa po jednom pobjedom i dva poraza osvojile peta mjesta. Spomenimo još da su u muškom dijelu kod kadeta osvojene 4 bronce i to: Sebastian Čibarić-HK Lika, Mihael Lukač-HK Zagreb, Antonio Lukač-HK Zagreb, Roko Strika-HK Zadar dok je u uzrastu do 15 godina zlato osvojio Marin Zovko-HK Zagreb, a broncu Alvin Crnojević-HK Sesvetski Kraljevec. Treneri Eugen Jakovljević i Ivan Vrban.

Komentari