Mađarska je bila domaćin Europskim igrama borilačkih sportova. U tri dana nastupili su predstavnici dvadesetak europskih zemalja u nekoliko borilačkih  sportova.

Fight Club Kovačić nastupio je sa dva borca u disciplini kick light. Željko Kranjc u seniorskoj kategoriji u prvom kolu pobjedio je predstavnika Francuske, da bi u finalu  u neizvjesnom meču pobjedio domaćeg borca Hochsomer Tamasa rezultatom 2:1 te osvojio zlatnu medalju i pehar osvajača turnira.

Drugi predstavnik FC Kovačić Nikola Starčević nastupio je u veteranskoj konkurenciji gdje u prvom kolu pobjeđuje predajom protivnika, u polufinalu pobjeđuje predstavnika Ukrajine Sheveliuk Vita, a u finalu pobjeđuje predstavnika Mađarske Deutsch Zoltana  te osvaja drugo zlato za Fight Club Kovačić.   

Već nekoliko turnira borci Fight Cluba Kovačić osvajaju medalje na veteranskim  turnirima čime pokazuju da, uz to što su godinama u vrhu Hrvatske u kadetskom uzrastu, uspješno rade i sa starijom populacijom, odnosno da za borilački sport nikada nije ni prerano ni prekasno.

Ključne riječi: FC Kovačić, sport,

Komentari

10.11.2019. 19:00h Zadnja izmjena: 10.11.2019. 19:01