STOLNI TENIS

Dva zlata za članice STK Varaždin na Memorijalu Mirko Abramović

Objavljeno: 07.11.2022. 07:32

Zadnja izmjena: 07.11.2022. 09:35

STK Varaždin organizirao je veliki tradicionalni međunarodni turnir Memorijal Mirko Abramović. Na turnir se prijavilo 500-injak igrača iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, Srbije, Ukrajine i Indije. Turnir se održavao na 20 stolova u Areni Varaždin.

Za domaćina STK Varaždina nastupalo je 15 igrača u svim uzrasnim kategorijama.

Najbolji rezultat postigla je Jelena Vukelić u juniorkama koja je sjajnom igrom osvojila zlatnu medalju a da pritom nije izgubila niti jedan set. Tako je u kvalifikacijskoj grupi pobjedila Kozomaru Anju iz zagrebačkog Meriksa rezultatom 3:0. U drugim meču kvalifikacija pobjedila je Salmu Veroniku iz Svetog Jakova rezultatom 3:0. U četvrtfinalu je igrala sa Crnkovič Emom iz Keme Puconci i pobjedila 3-0. U polufinalu je igrala protiv Harkai Blažkom iz slovenske ekipe Keme Puconci i pokazala odličnu formu pobjedivši 3:0. U finalu se sastala sa defanzivnom igračicom Gojković Nevom iz zagrebačkog kluba HASTK Mladost i pobjedila je 3:0. Fenomenalna igra i rezultat za mladu igračicu STK Varaždina Jelenu Vukelić.

Drugog dana na sjajan nastup Jelene Vukelić u juniorkama nadovezla se Petra Petek u seniorkama koja je isto tako osvojila zlatnu medalju. Petra je u svojoj kvalifikacijskoj grupi pobjedila sve svoje suparnice. U četvrtfinalu je bila bolja od Raguž Nikoline iz STK Požege rezultatom 3:0. U polufinalu je svladala Doru Ćosić iz HASTK Mladost rezultatom 3:0. U finalnom meču Petra je bila bolja od Ivane Tubikanec iz STK Zagreba rezultatom 3:0.

Komentari