RUKOMET

EHF predstavio novi rukometni kalendar za nastavak sezone - dugo toplo ljeto

HRS

Objavljeno: 28.03.2020. 19:43

Zadnja izmjena: 28.03.2020. 19:49

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza prije dva dana potpisao je novu odluku, o odgodi svih natjecanja kako klubova u svim kategorijama u Hrvatskoj, tako i reprezentacija do 15. travnja. 

Prvi čovjeka hrvatskog rukometa komentirao je za službenu web stranicu Hrvatskog rukometnog saveza nove termine koje je objavio EHF.

Europska rukometna federacija upravo je napravila novi okvirni plan i raspored natjecanja klubova i reprezentacija. Dosta je tu zanimljivih stvari, od završnica klupskih Liga prvaka u kolovozu i rujnu, do igranja kvalifikacija rukometašica turnirskim načinom. Tomislav Grahovac ovako je to komentirao.

- Teško je predvidjeti kako će se razvijati ova korona kriza. Bilo bi divno da završi do početka lipnja kada je EHF predvidio prva natjecanja. Ali čini mi se da je to više popis dobrih želja, nego realnost. Jer tri vrlo važne članice EHF-a Španjolska, Francuska pa i Njemačka u ovom trenutku uz Italiju su najpogođenije koronom. Upitno je dakle kako će se razvijati pandemija u tim zemljama. Ako se sve završi kako predviđaju čelnici EHF-a, tada nam predstoji izuzetno bogato rukometno ljeto, ili ljeto bez predaha za igračice i igrače. Kako je EHF-ova odluka dosta svježa, i nije bilo realnih mogućnosti za ozbiljne razgovore, tako dakako, u ovom trenutku, nismo ni pričali o mogućnosti da mi budemo domaćini jednog turnira rukometašica. Na sve sreću naše cure su dobile prva dva susreta, i bez obzira na oglede koji ih čekaju s moćnom Francuskom, uvjeren sam da će izboriti nastup na Europskom prvenstvu potkraj godine. Imamo dobru generaciju, dobrog izbornika, samo je važno da svi budu zdravi, naglasio je Grahovac.

Komentari