El Jaish ipak prejak za GRK Varaždin 1930 – 27:33

Objavljeno: 21.08.2014. 21:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nenad Kovačić

Rukometaši GRK Varaždina 1930 izgubili su od katarskog El Jaisha, koji je dominirao na krilima egipatskog reprezentativca El Ahmara i sjajnog mađarskog vratara Fazekasa.

Ahmed Mostafa El Ahmar 28-godišnji je rukometaš za kojeg rukometni stručnjaci kažu da je najbolji igrač Egipta svih vremena. Vjerojatno bi na tu temu puno toga imao za reći i Irfan Smajlagić, bivši izbornik egipatske rukometne reprezentacije, no mnogo je toga jasno bilo i varaždinskim ljubiteljima rukometa, kojih se 150-ak okupilo večeras na tribinama varaždinske Arene. Osam pogodaka ugradio je El Ahmar u pobjedu svojeg El Jaisha.

„Drugo prvo ime“ sraza Dabrova i Katrana bio je vratar El Jaisha Nandor Fazekas, mađarski reprezentativac pristigao iz Veszprema, koji je skupio čak 17 obrana, dovodeći u očaj varaždinske rukometaše. Ej Jaish se zaista pokazao kao mega-momčad, na krilu je blistao Žarko Marković (stigao iz Hamburga), u obrani smo vidjeli ne baš omiljenog tuniškog reprezentativca Heykela Megannema (zaradio crveni karton protiv nas na OI u Londonu zbog brutalnog udaranja Čupića), predstavila su se još dva reprezentativca Tunisa Selim Hedoui i Mosbah Sanai, pa član izabrane vrste BiH Deni Velić...

Sve u svemu, protiv takvog, super jakog El Jaisha, Varaždin i nije loše izgledao. Štoviše, Dabrovi su odlično krenuli, poveli 2:0 pa 3:1 i 4:2, međutim od 5:4 do 5:7 gosti su mini serijom preokrenuli rezultat u svoju korist. Doduše, našli su Dabrovi odgovor krajem prvog poluvremena, preokrenuli 10:13 u 14:13, na odmor se otišlo u egalu (14:14). U nastavku je međutim krenulo odvajanje El Jaisha, zadnji kakav takav priključak Varaždin je držao kod 19:22, no gosti su digli na pet pa na šest pogodaka razlike, a zadnjih se deset minuta igralo gol za gol do konačnih 27:33.

GRK Varaždin 1930 pripreme nastavlja u Austriji, u subotu naime Dabrovi odlaze na jaki međunarodni turnir u Graz.

Komentari