Elmi Garibović za dlaku pobjegla viza za svjetsku smotru u Jakarti

Objavljeno: 27.09.2015. 17:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Karate klub Varaždin

U Kostreni je u subotu održan izborni turnir za nastup na Svjetskom prvenstvu u Jakarti, a obje varaždinske karatistice Elma Garibović i Tara Nikolić nisu uspjele izboriti vizu za prvenstvo svijeta.

Tara Nikolić izgubila je u prvom kolu od predstavnice Karate kluba Krk u kategoriji kadetkinje do 47 kilograma. Naime, Tara je tek ušla u kategoriju kadetkinje tako da se u narednim godinama od nje očekuje sjajni rezultati na najvišim natjecanjima.

Elma Garibović kod juniorki do 53 kilograma izgubila je u finalu od predstavnice Karate TAD Rijeka. Meč je završio neriješenim rezultatom i sudačkim preglasavanjem pobijedila je Riječanka. Elma je bila jako blizu plasmanu na svjetski smotru, ali nijanse su presudile.

Na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati od 12. do 15. studenog u Indoneziji, od varaždinskih karatista Hrvatsku će predstavljati samo Enes Garibović koji je svoj plasman osigurao osvajanjem srebra na Europskom prvenstvu. Enesu slijede pripreme s reprezentacijom i pripremni turniri kao konrola za nastup na svjetskoj smotri.

Komentari