GK VINDIJA

Emil Šanjek izabran za izbornika juniorske gimnastičke reprezentacije

Objavljeno: 23.01.2022. 09:32

Zadnja izmjena: 23.01.2022. 09:40

Emil Šanjek glavni trener GK Vindija, postao je ujedno i izbornik-koordinator juniorske reprezentacija Hrvatskog gimnastičkog saveza.
Na temelju dugogodišnjeg rada i rezultata u seniorskoj a posebice u juniorskoj reprezentaciji, tehnički odbor na čelu sa Vladimirom Mađarevićem,  donio je jednoglasnu odluku, da Varaždinac Emil Šanjek, preuzima palicu Hrvatske juniorske reprezentacije, kao koordinator-izbornik.
Samim time što Varaždin već duže vrijeme ima vodeće juniore u državi, a i budući da je trener Šanjek u nazad deset godina usko surađivao sa dosadašnjim izbornikom Sašom Solarom, što je urodilo rezultatima na svjetskom i europskom nivou, tehnički odbor složio se da je upravo Varaždinac prava osoba za tu funkciju.
- U nadi da ću opravdati povjerenje, te okupiti i djelovati sukladno ciljevima MTO HGS-a, te na poslijetku i rezultirati, zahvaljujem se predsjedniku HGS Mariju Možniku, MTO Mađareviću, kao i dosadašnjem izborniku Solaru, koji su me podržali, rekao je Šanjek nakon što je izabran. - Na meni je da pomognem i radim sa mladim sportašima i pomažem njihovim trenerima diljem Hrvatske, kako bismo nastavili niz izvrsnih rezultata u juniorskoj a kasnije seniorskoj konkurenciji, ovog predivnog i najkompleksnijeg olimpijskog sporta. Ujedno moram napomenuti da iza cijele akcije, stoji i podrška HOO-a, kojoj se ovim putem zahvaljujem, i nadam se da ću opravdati povjerenje što su me uvrstili u savezne trenere mlađih dobnih kategorija pod potporom HOO-a. Ujedno se nadam da će lokalna zajednica Varaždinske županije i Zajednica sportskih udruga grada Varaždina kao i sam grad Varaždin, uvidjeti da su napokon  potrebna neka ulaganja u varaždinsku gimnastiku, budući da postajemo ujedno i jedan od centara , gdje će se juniorska reprezentacija pripremati za najveća natjecanja, kao i da naši Varaždinci ostvaruju europska i svjetska finala.
Ovim putem zahvaljujem se PS Vindija, koja je svojom sponzorskom ulogom i potporom, ostvarila da smo uspjeli varaždinsku gimnastiku iz tame podići na svjetski nivo, kao i da je stvorila trenere koji danas vode hrvatsku reprezentaciju, dodao je Šanjek.

Komentari