prestižna nagrada

Enes Garibović kandidat za najsportaša Hrvatske 2023. godine

Objavljeno: 12.01.2024. 09:04

Zadnja izmjena: 12.01.2024. 09:09

Foto: Arhiva

Sportske novosti u svojem su tradicionalnom, 72. izdanju Izbora najboljih sportaša Hrvatske, nominiralo u muškoj pojedinačnoj konkurenciji i Enesa Garibovića kao jednog od osam potencijalnih dobitnika najprestižnije sportske nagrade - nagrade za najsportaša Hrvatske 2023. godine.

Enesu je 2023. godina bila najplodnija sportska godina u karijeri. Na Europskom seniorskom prvenstvu u Španjolskoj osvojio je srebrnu medalju u kategoriji borbe seniori -84 kg te ekipnu broncu s hrvatskom muškom seniorskom reprezentacijom u sastavu: Garibović, I. Kvesić, A. Kvesić, Živković, Martinac, Bunjevac i Mrvičić. Time je zadržao, odnosno nadogradio kontinuitet sjajnih rezultata na velikim natjecanjima – aktualno pojedinačno srebro mu je treće odličje u nizu na europskim prvenstvima (bronca 2021. pa srebra 2022. i 2023.), ekipno već četvrta medalja na europskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji (zlato 2021. i bronce 2017., 2019. i 2023. godine).

Konkurenti Enesu Gariboviću u muškoj konkurenciji ovog Izbora su Giovanni Cernogoraz (streljaštvo), Ivan Dodig (tenis), Marko Golubić (taekwondo), Enes Garibović (karate), Tin Srbić (gimnastika), Tonči Stipanović (jedrenje), Dino Sinovčić (paraplivanje) i Filip Šačić (hrvanje). Priliku da se popne pod svjetla reflektora Enes ima i u momčadskoj konkurenciji, budući da je na popisu nominiranih i seniorska karate reprezentacija Hrvatske u sastavu Garibović, I. Kvesić, A. Kvesić, Bunjevac, Martinac, Živković i Mrvičić.

Hoće li Enes ponijeti titulu naj sportaša Hrvatske za 2023. godinu ili biti dio sportske naj momčadi Hrvatske saznat ćemo u nedjelju, 14. siječnja kad je uz izravni prijenos planirano i svečano proglašenje laureata.

Komentari