KARATE KLUB VARAŽDIN

Enes Garibović nastupio na Karate Premier League turniru u Berlinu ali nije uspio ostvariti željeni rezultat

Objavljeno: 18.09.2018. 19:56

Zadnja izmjena: 18.09.2018. 19:58

Od petka do nedjelje, od 14. do 16. rujna u Berlinu je održan Karate Premier League, turnir na kojem mogu nastupiti samo najboljih 64 seniora po svjetskoj rang listi iz svake kategorije. Na turniru je nastupilo 760 seniora i seniorki iz 70 zemalja svijeta.

Enes Garibović, član Karate kluba Varaždin i reprezentativac Hrvatske nastupio je u kategoriji seniori -75kg. U prvom kolu Enes je pobijedio predstavnika Danske Friisa Jonasa rezultatom 1:0, te u sljedećem kolu gubi od predstavnika Rusije, Beslan Mizov, rezultatom 8:0.

Enesov nastup nije bio ni blizu njegovih najboljih izdanja, ali zato sljedeću priliku imat će za manje od mjesec dana na još jednoj Premier League, koja će se održati u Tokyu, od 12. do 14. listopada gdje će se ponovno skupljati bodovi za kvalifikacije na Olimpijske Igre. Bodovi za Olimpijske Igre skupljati će se sve do travnja 2020.godine.

Enes trenutno drži 16.mjesto na svjetskoj rang listi u kategoriji seniori -75kg, a na Olimpijskim Igrama će moći nastupati samo 10 natjecatelja iz svake kategorije.

Od ostalih naših natjecatelja, najbolji rezultat napravio je Anđelo Kvesić u kategoriji seniori +84kg, gdje je Anđelo osvojio brončano odličje pobijedivši u borbi za broncu predstavnika Kosova rezultatom 3:1.

Hrvatsku mušku seniorsku karate reprezentaciju vodio je izbornik Esad Garibović.

Komentari