KK VARAŽDIN

Enes Garibović ponovo pobjeđuje u međunarodnoj konkurenciji

Objavljeno: 28.02.2021. 22:02

Zadnja izmjena: 28.02.2021. 22:03

U  Tuzli je održan međunarodni karate turnir „Tuzla Open 2021“. Nastupilo je više od 800 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Nakon poduže natjecateljske pauze koju je nametnula pandemija, seniorska reprezentacija Hrvatske otputovala je na turnir, u čijem sastavu je bio i član Karate kluba Varaždin, Enes Garibović.

Enes Garibović nastupio je u kategoriji seniori -75 kg, i nakon četiri dobivene borbe osvaja 1. mjesto. Finalisti svake težinske kategorije plasirali su se u otvorenu seniorsku kategoriju, seniori open, te je time Enes nastupio i u otvorenoj kategoriji seniori open, gdje se nakon dvije pobjede plasirao u finale, u kojem tijesno gubi i osvaja 2. mjesto.

Reprezentativni nastup

U Daruvaru su organizirani mečevi između reprezentacije Hrvatske i reprezentacije Srbije. Enes Garibović u kategoriji seniori -75 kg je ostvario sve tri pobjede u isto toliko mečeva.

Međunarodni turnir u Tuzli i mečevi s reprezentacijom Srbije u Daruvaru, odlična su priprema i uvertira u nastavak natjecateljske sezone, u kojoj se očekuje Europsko prvenstvo krajem svibnja, kvalifikacije za Olimpijske Igre u lipnju, Olimpijske Igre u srpnju te Svjetsko prvenstvo u studenom ove godine.

 

Komentari