KK VARAŽDIN

Enes Garibović s hrvatskom karate reprezentacijom otputovao na SP

HKS

Objavljeno: 14.11.2021. 07:00

Zadnja izmjena: 14.11.2021. 10:09

Hrvatska karate reprezentacija, u kojoj je i Varaždinac Enes Garibović, otputovala je u Dubai na Svjetsko prvenstvo, koje će se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima održati od 16. do 21. studenoga ove godine.

- Tjednima se pripremamo za predstojeće SP, a emocije su još s EP u Poreču kada smo osvojili ekipnu titulu europskog prvaka u borbama. No, baš zbog toga s dobrim temeljima putujemo u UAE. S veseljem očekujemo svjetsku smotru koja slijedi, izjavio je Enes Garibović, koji je uz ekipno zlato, na EP u Poreču osvojio pojedinačnu broncu u kategoriji do 75 kg.

- Očekivanja su uvijek dosta velika. Imam dosta problema s lijevim ramenom, ali vjerujem da i ovoga puta mogu ostvariti odličan rezultat. Mislim da imam dosta iskustva pogotovo u posljednje tri godine. Od zlata u Madridu 2018. prošao sam dosta natjecanja, mečeva... Imam i iskustvo Olimpijskih igara tako da imam dobru podlogu ostvariti nadam se vrlo dobar rezultat u Dubaiju, istaknuo je osvajač sedam medalja s velikih natjecanja i aktualni svjetski prvak u poluteškoj kategoriji Ivan Kvesić.

Na konferenciji za novinare u Zagrebu bio je i proslavljeni karatist Enver Idrizi koji će dragocjenim savjetima biti od velike pomoći našoj reprezentaciji na 25. SP, a Hrvatska će ukupno imati 26 natjecatelja, od toga i tri u parakarateu.

Komentari